Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. januar 2011 kl 20.15 Anne & Ronny møter 8 med vilje

Matentusiasme på krydderøya


Andreas Viestad har skapt et inspirerende univers der han lever ut mange talenter. Han har blant annet egen vingård i Sør-Afrika, matprogrammer sendt i over 100 land og egen spalte i Washington Post. Anne og Ronny må til Zanzibar for å finne ham.

På den eksotiske krydderøya Zanzibar gjør den entusiastiske livsnyteren Viestad en innsats for å inspirere lokale krefter til å våge å satse på egen matkultur.

Men Zanzibar, hvor er vel det?
Tross mange talenter er Andreas Viestad er en av Øst-Afrikas mest elendige kartlesere. Til tross for dette oppleves reisen nordover på øya Zanzibar som en eksplosjon i farger, og et dypdykk i det eksotiske. Anne og Ronny hengir seg til alt det vakre Zanzibar har å by på sammen med en dedikert mann som evner å snakke om mat slik at det favner både kultur, historikk og Internasjonal politikk.

Om serien
Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning. Duoen følger åtte personer i en serie som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina, som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær. Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.
Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur.

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, info@nrk.no 815 65 900