Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. oktober 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Masken

Tegneseriehumor

En magisk maske gjør Jim Carrey om til en grønn virvelvind av en superhelt i
En magisk maske gjør Jim Carrey om til en grønn virvelvind av en superhelt i "Masken"
En forknytt bankfunksjonær finner en mystisk tremaske, og han oppdager at den har uante krefter. Masken forstørrer bærerens personlige egenskaper til det overmenneskelige og gjør ham uimotståelig tøff og tiltrekkende. Jim Carrey leker seg i forrykende tegneseriestil.

Her gjelder det å holde seg fast. USAs mest populære komiker Jim Carrey er på sitt villeste i denne filmen, som førte ham trygt videre i karrieren etter gjennombruddet i ”Ace Ventura: Pet Detective”. I ”Masken” tar han sin absurde humor om mulig enda lenger. Filmen er spekket med spesielle effekter, som gjøre at Carrey fremstår som en tegneseriefigur i både bevegelser og utseende.

Superhelt
Bankfunksjonæren Stanley Ipkiss (Carrey) blir på et øyeblikk forvandlet fra å være et null til å bli en helt. Alle hans ønsker og drømmer går i oppfyllelse når han finner en magisk maske. Han nyter sitt nye liv til fulle, og til tross for at han både ser ut som og oppfører seg som en tegneseriefigur, får han verden (og de pene damene) i sin hule hånd.

Den nå så kjente skuespillerinnen Cameron Diaz debuterte i filmen, i rollen som den blonde skjønnheten Tina Carlyle. Tina er totalt uoppnåelig for en taper som Stanley Ipkiss, men ikke når han tar på seg masken….

Da filmen hadde premiere i USA i 1994 gikk den rett inn på 1. plass og ble en stor publikumssuksess.

Amerikansk komedie fra 1994
Originaltittel: The Mask
Regi: Charles Russell
Hoverdroller: Jim Carrey og Cameron Diaz
Pressekontakt:Elisabeth Burø, tlf: 23049841

Bilde:
En magisk maske gjør Jim Carrey om til en grønn virvelvind av en superhelt i ”Masken”