Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 24. juli 2004 kl 21.00 Niern: Vanndråper på brennende sten

Den vanskelige kjærligheten

Franz (Malik Zidi) og Anna (Ludivine Sagnier) i
Franz (Malik Zidi) og Anna (Ludivine Sagnier) i "Vanndråper på brennende sten".
Kveldens film skildrer en verden hvor menneskelige relasjoner, både hetero- og homofile, er dømt til undergang og gjentakelse.

Den franske "bad boy"-regissøren Francois Ozon følger med kveldens film opp sine to første kontroversielle filmer, "Sitcom" fra 1998 og "Criminal Lovers" fra 1999. "Vanndråper på brennende sten" er filmatiseringen av et skuespill den tyske forfatteren Rainer Werner Fassbinder skrev da han bare var 19 år gammel.

Første akt
I første akt møter vi den middelaldrende Leopold (Bernard Giraudeau) som eskorterer den unge Franz (Malick Zidi) til sin leilighet. Franz, som var på vei for å besøke sin forlovede Anna, lar seg plukke opp av den eldre mannen. Etter litt småprat ber Leopold Franz om å kle av seg, og vente på ham på soveværelset.

Andre akt
Andre akt foregår seks måneder senere. Franz har flyttet inn i Leopolds leilighet, og ettersom han er svært interessert i kunst og lyrikk, kommer han mer og mer i opposisjon til sin eldre, lunefulle og krevende elsker. Til tross for dette fortsetter forholdet.

Tredje akt
I akt tre dukker eksforloveden Anna (Ludivine Sagnier) opp i leiligheten mens Leopold er borte. Deres tidligere lidenskap tennes fort, og Anna blir gledelig overrasket over ferdighetene Franz har lært seg siden sist de møttes. Når Leopold uventet kommer hjem med Vera (Anna Thompson), en tidligere transseksuell elsker, er scenen klar for en ganske komplisert dans med skiftende maktkonstellasjoner.

Fransk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Gouttes D’eau Sur Pierres Brulantes"
Regi: Francois Ozon
I rollene: Bernard Giraudeau, Malik Zidi, Ludivine Sagnier og Anna Thomson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83