Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2000 kl 20.25 På grensen: En profittjagende kvinne

På grensen: En profittjagende kvinne (tt


NRK1 lørdag 23. september kl 20.25
På grensen (2:8)

Barbro blir butikkvakt

I kveldens avsnitt av På grensen skal forfatterspiren Barbro tre inn som Leifs vikar på landhandleriet. Og Barbro valser opp, særlig med grensevaktene Runar og Conny. De to slåss om å få hjelpe Barbro i butikken, men først må de gjennom harde tester.

Stakkars Leif er blitt matforgiftet av Barbros rekeomelett. Når Runar og Conny får vite at Leif er blitt sengeliggende og at Barbro skal passe butikken hans, blir de som ivrige skolegutter og tilbyr sine tjenester. Begge er like forelsket i den nyinnflyttede forfatterinnen, og de tar alle midler i bruk for å oppnå hennes gunst. Men Barbro stiller harde krav og lar seg slett ikke sjarmere av grensevaktenes kurtise.

Om På grensen
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og norske kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i forskjellige roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag kl 20.25

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsenter: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilder

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif i På grensen. I kveld blir han matforgiftet av Barbro (Gunnel Fred). (Foto: SVT Göteborg)

Claes Månsson, Gunnel Fred og Ingar Helge Gimle har hovedrollene i På grensen, lørdager på NRK1. (Foto: SVT Göteborg)