Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 6. november 2005 kl 20.35 Presidenten

Den som kun tar spøk for spøk

Komikerparet Penn & Teller dukker opp i
Komikerparet Penn & Teller dukker opp i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Nasjonens historie er en veldig alvor sak, noe president Bartlet og hans PR-stab får erfare da komikerne Penn & Teller kommer for å underholde på et geburtsdagsselskap i Det hvite hus.

Unge Zoey Bartlet har geburtsdag, og Penn & Teller er hyret inn for å spre litt humør. Da gjør de noe de ikke burde: Setter fyr på USAs flagg.

Resultatet er ramaskrik i pressen og mye overtidsarbeid for Bartlets PR-avdeling.

Multippel sklerose
Om bord på Air Force One får president Bartlet igjen føling med hvordan multippel sklerose slår ut. En stund er han helt lammet.

Det er med andre ord tid for å se framover i ukens episode av "Presidenten". Den nytilsatte visepresident Bob Russell må begynne å tenke på et politisk liv også etter at Bartlets andre periode løper ut.

Og det er visestabssjef Josh som blir bedt om å ta seg av Bobs valgkampanje for å bli president om noen år.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: In the Room
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
LENKER
  • Les mer www.nbc.com/The_West_Wing/index.html