Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. november 2000 kl 22.30 Drapsalarm

Drapsalarm (t)


NRK2 onsdag 8. november kl 22.30
Drapsalarm (6:24)

Nemesis innhenter djevelsk far

For omverdenen var Robin Cochrane den sjarmerende samfunnsstøtten som tilsynelatende hadde all grunn til å sole seg i folks beundring og respekt. Likevel er det noen som hater Robin så mye at de dreper ham med overlegg. Hvorfor?

Etterforskerne Tessa og Steven får i oppdrag å løse denne vanskelige mordgåten. De forstår etter hvert at glansbildet av Robin Cochrane er lite overensstemmende med virkeligheten. Han var på mange måter en djevel i sitt eget hus.

Blant annet hadde han for vane å bedrive utroskap med prostituerte hjemme i privaten. Noe slikt skjedde åpenbart samme natt han ble drept. Men hvor er det blitt av blondinen han hadde vært i seng med?

Barna Brodie og Daniel led også under farens daglige tyranniske despoti, men forholdet til moren er heller ikke særlig varmt.

For Tessa og Steve synes det som om den skyldige må finnes i det familiære nærmiljøet. Huset er nemlig omgitt av en høy sikkerhetsmur, og de eneste menneskene som hadde muligheter til å forgifte Robin, var nettopp de nære familiemedlemmer, hans ansatte altmuligmann, eller den savnede blondinen.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).
Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 14.5.99

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 46 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Etterforsker Tessa forstår at den dreptes kone må ha hatt et helvete i sitt ekteskap.
2. Hvordan har morderen kommet seg ut av huset? Politiet konstaterer at vindusveien kan ha vært en mulighet.