Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 27. desember 2010 kl 19.55 Top Gear: Top Gear - spesial

Bolivia spesial


Etter de storslåtte opplevelsene i Botswana, Vietnam og Arktisk reiser de uredde programlederne i Top Gear ut på nok en krevende ekspedisjon. Denne turen har de ventet lenge på, og den blir utvilsomt den tøffeste og mest spennende av dem alle.

Jeremy, Richard og James blir sluppet ned i den bolivianske regnskogen. De skaffer seg tre shabby firehjulstrekkere som de finner i en lokal annonse til en billig penge. Dette kommer til å bli den mest utrolige reisen til dags dato når de skal forsøker å kjøre fra regnskogen i Bolivia og ut til Stillehavskysten i Chile.

Fra asken til ilden
Etter å ha fått bilene opp på tørt land, kommer de seg gjennom jungelen. De prøver å unngå de mørkeste delene av regnskogen ved å krysse raviner og elver. Tilslutt er de endelig gjennom, bare for å stå overfor narkobaroner, høydesyke i den tynne luften i Atacama ørkenen, og de skremmende stupene langs veien El Camino de la Muerte, populært kalt "dødsveien" hvor de bokstavelig talt kjører helt på kanten.

Den siste hindringen blir å ta seg ned en rekke vanvittige sanddyner. Filleristet og utmattet kommer de ned til kysten av Stillehavet.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice