Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 17. desember 2009 kl 22.30 True Blood

"Du vil bli min død"

I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I rollene finner vi blant andre Anna Paquin som Sookie Stackhouse, og Stephen Moyer som Bill Compton - den 173 år gamle mannen Sookie er forelsket i. (Foto: HBO)
I sesongens siste episode finner Sookie en link mellom rekken av mord i Bon Temps – og havner dermed selv i morderens søkelys.

Tara bestemmer seg for å gjøre det beste ut av sin nye sjanse med Maryann. Jason får et nytt kall når en mann ved navn Orry fra en anti-vampyrgruppe besøker ham i fengselet.

Bill utfordrer skjebnen med sitt siste forsøk på å redde Sookie, mens Sam får et angstfylt møte med en gammel kjenning.

Også Lafayette befinner seg på feil sted til feil tid…

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod, kan vampyrer nå plukke med seg en 4-pakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

I den søvnige sørstatsbyen Bon Temps dukker plutselig en vampyr opp på baren der Sookie Stackhouse jobber. Hun faller pladask for den bleke, reserverte mannen, men ikke alle rundt henne er like frisinnete.

"True Blood" tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Ikke alle er like fornøyd med at de døde skal få like rettigheter som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er en ny tv-serie fra skaperen av "Six Feet Under". Serien er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

I rollene: Anna Paquin (Sookie), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammell
(Sam Merlotte), Ryan Kwanten (Jason), Rutina Wesley (Tara Thornton), Chris Bauer
(Andy Bellefleur), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds) og Jim Parrack (Hoyt Fortenberry).


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: True Blood
Produsert av HBO
Originaltittel: You’ll Be the Death of Me
Produsert av Alan Ball, basert på "The Sookie Stackhouse novels" av Charlaine Harris.
Manus: Raelle Tucker
Regi: Alan Ball
Pressekontakt: Mette K. Skjongtlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no