Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. mai 2001 kl 22.00 Brennpunkt: Nederst i bunken

Nederst i bunken

På 17. mai ble kosovoalbaneren Arsim Istrefi pågrepet i Kosovo – siktet for det uvanlig brutale drapet på sin kone Heidi Sørli i 1996. Utrolig nok var det Heidi Sørlis pårørende – og ikke politiet – som sto bak arrestasjonen.

I de fem årene som har gått siden drapet på Hurum, har Heidi Sørlis svoger, Kai Tømmerås, kjempet innbitt for at Arsim Astrefi skal bringes for retten. Istrefi ringte selv til politiet og tilsto drapet før han rømte landet i 1996.

I Brennpunkt i kveld vises programmet ”Nederst i bunken”, der vi følger Tømmerås’ utrettelige kamp mot Istrefi – og mot norsk politi. Men denne gangen ender det godt.

Poltiet i Drammen la aldri to pinner i kors for å få Istrefi pågrepet. Alvorlige interne stridigheter i drammenspolitiet har ført til at saken er blitt trenert. Grove feil har vært gjort i etterforskningen fra starten av. NRK Brennpunkt dokumenterte i fjor alt dette. I tillegg reiste Brennpunkt til Kosovo, og klarte å lokalisere Arsim Istrefi i hjembyen sin.

Etter at programmet ble sendt, fortsatte Kai Tømmerås jakten på Arsim Istrefi. På
17. mai lyktes han endelig. Istrefi sitter nå fengslet i Kososvo i påvente av at rettssaken hans skal begynne om kort tid.

Egenprodusert samfunnsdokumentar

Programansvarlige Lars O. Toverud, tlf: 900 33 644 og
Ståle Hansen, tlf: 905 92 321
Redaktør Alf R. Jacobsen, tlf: 23 04 90 92
Pressekontakt
Inger Larsen tlf. 23 04 74 83