Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. september 2004 kl 19.55 Bak fasaden

Bak fasaden på Hotel Continental

Souschef Eirik Lillebø skal holde orden på over 40 kokker, en mildt sagt stressende jobb. (Foto: Helga Bu)
Souschef Eirik Lillebø skal holde orden på over 40 kokker, en mildt sagt stressende jobb. (Foto: Helga Bu)
Hotel Continental er et av Norges mest kjente hoteller, med en lang historie og tradisjon. Men hva skjuler seg bak fasaden? Hvordan er det å jobbe på et etablissement der beboere og gjester forventer førsteklasses tilbud og service døgnet rundt? Gjennom åtte programmer følger vi tett på ansatte i forskjellige posisjoner, og vi får et innblikk i hvordan arbeidsforholdene er på et hotell som ønsker å være blant de aller beste.

Hotel Continental ble grunnlagt i 1900, ett år etter at Nationaltheatret stod ferdig. I dag er de begge blant Oslo bys institusjoner, sentralt plassert i hjertet av hovedstaden.

Hotel Continental innholder ikke bare et hotell, men også velkjente Theatercafeen, gourmetrestauranten Annen Etage, lobbybaren Dagligstuen, baren Steamen og kafeen Foxx. Hotellet er eneste norske medlem i sammenslutningen "Leading Hotels of the World".

Et minisamfunn
Hotel Continental drives og eies av fjerde generasjon av familien Brochmann. Bedriften sysselsetter nærmere 500 mennesker, fordelt på 15 ulike yrkesgrupper. Hotellet har 159 rom, det jobber ca 70 kokker på kjøkkenet, ca 1500 mennesker er innom og spiser hver dag, og i høysesongen fra oktober til nyttår serverer de utrolige 12 tonn med lutefisk. Hotel Continental er Norges største lærlinganstalt.

Bill Clinton kommer
I første episode blir det celebert besøk. Hotel Continental er vant til høyprofilerte gjester, men ikke alle krever like mye forberedelser som USAs tidligere president Bill Clinton som er på Oslo-besøk. Det stilles store krav til sikkerheten, men selv på Hotel Continental kan det skje en glipp.

Kokkelærling Per Christian har sin første dag på hovedkjøkkenet der souschef Eirik har hendene fulle med å organisere staben. Servitør Svein Frode skal være med å servere eks-presidentens store reisefølge.

Fra kokkelærling til restaurantsjef
Hvem er alle disse som sørger for at hjulene går rundt? I løpet av åtte episoder blir vi bedre kjent med representanter for noen av de mange og viktige funksjonene. Bak fasaden møter vi:

Svein Frode Pettersbakken (36). Reiseglad servitør i Theatercafeen. En av de få buddhistene fra Eina på Toten.

Per Christian Aastveit (19). Kokkelærling på hovedkjøkkenet, en humørspreder som jobber hardt for å ta fagbrevet. Fra Kristiansand.

Nicolas Facchin Blomgren (29). Restaurantsjef på gourmetrestauranten Annen Etage. Sveitsisk/italiensk opphav, har tidligere jobbet i Berlin og New York.

Marius Mæle (32). Økonomidirektør. Fra Ski. Kommer fra storkonsernet CapGemini Ernst & Young.
Bak fasaden på Hotel Continental

Eirik Lillebø (31). Souschef på hovedkjøkkenet og lærling Per Christians nærmeste sjef. Med ansvar for 48 lærlinger har han en utrolig stressende jobb. Kommer fra Stord.

Tommy Andreasen (32). Resepsjonssjef, kommer fra Rica-kjeden. Synes det er gøy på Hotel Continental fordi "det alltid skjer noe der". Fra Asker.

Premiere onsdag 29. september kl 19.55
Underholdningsdokumentar, produsert av Rubicon TV (2004)
Programleder: Guri Heftye
Prosjektleder: Per Selstrøm
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,

Bilde:

Marius Mæle er nyansatt økonomisjef. Det er en stor overgang å komme fra et internasjonalt konsulentselskap til en tradisjonsrik familiebedrift. (Foto: Helga Bu)

Nicolas Facchin Blomgren er restaurantsjef på prestisjefylte Annen Etage. Han har store ambisjoner på restaurantens vegne. (Foto: Helga Bu)

Den entusiastiske Per Christian Aastveit er kokkelærling på hovedkjøkkenet. (Foto: Helga Bu)

Svein Frode Petersbakken elsker jobben sin som servitør på Theatercafeen. (Foto: Helga Bu)

Resepsjonisten Tommy Andreasen er et av de første ansiktene hotellets gjester blir kjent med. (Foto: Helga Bu)

Helmut Sommer har vært nattevakt på Hotel Continental i en årrekke. (Foto: Helga Bu)