Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. mars 2001 kl 22.50 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 21. mars kl 22.50
Drapsalarm

Kidnappet og drept

Et kvinnelik blir funnet på en søppelfylling. Hun blir identifisert som Eva Blanfield fra et velstående hjem i utkanten av byen. Ektemannen Ian påstår at hun er drept av kidnappere, til tross for at han skal ha betalt dem løsepenger.

Samtidig som Tessa og Steve begynner etterforskningen, slår kidnapperne til på nytt. Også denne gangen blir løsepengene betalt, men nå slippes offeret fri. Hvorfor skjedde ikke dette ved første anslag?

De kidnappede var fra samme bydel og tilhørte et meget suksessrikt miljø. De handlet stort sett i samme varemagasin, men ellers hadde de få likhetspunkter.

Det viser seg at Ian slett ikke henfaller til stor sorg over sin døde hustru. Og som dyktige etterforskere vet naturligvis Tessa og Steve at de skyldige ofte befinner seg blant slekt og venner.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.


NRK2 onsdag kl 22.50
Tidligere sendt NRK1 1.10.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produksjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)