Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. mars 2011 kl 20.45 Ein idiot på tur

Hater å reise


Hva er det morsomste man kan gjøre med en idiotisk kompis som hater alt som er fremmed og nytt, og mistrives alle andre steder enn hjemme?

Karl Pilkington trives best i kjente, britiske omgivelser, der han får sin daglige komfort, og maten slik han kjenner den. Få har mindre glede av verdens syv underverker enn Karl – og det er komikken i dette som er hele motivasjonen for kamerat, kollega og komiker Ricky Gervais.

Verdens syv underverker
Ricky Gervais og Stephen Merchant går sammen om å sende Karl til verdens syv underverker, som er "noe dritt" i følge Karl. Men hensikten med turen er slett ikke at Karls skal kose seg – Ricky vil helst at Karl skal hate hvert minutt på reisefot. Det gjør det mye morsommere for alle andre. Karl er utålmodig etter å komme i gang med prosjektet. Ikke fordi han gleder seg, men som han sier: "Jo før det starter, jo før er det over".

Karl sendes ut i verden for å se på den kinesiske mur, Kristus-statuen i Brasil, Petra i Jordan, Machu Picchu i Peru, Chichen Itza i Mexico, Taj Mahal i India og pyramidene i Egypt. Ricky og Stephen følger reisen fra London og gjør det de kan for å plage Karl maksimalt på turen.

Eksotiske Kina
Karls første destinasjon er Kina og den kinesiske mur, og han skriver flittig dagbok: "Jeg fortalte henne (Suzanne, dama) at jeg ikke er helt med på "underverk"-delen av disse turene, men hun sa at det var "pynten på kaka". Men greia med meg er at jeg ikke liker pynten. Jeg pleier å ta den av og legge den til side. Pynten er jo bare der for å tiltrekke seg oppmerksomhet, det er ikke den beste biten. Sånn er det med "underverkene" også, de er grunnen til at jeg reiser, men de er ikke den beste biten. Jeg har aldri vært fan av bryllupskaker for eksempel, på grunn av all pynten. Se for deg en bryllupskake uten pynt – det er bare en mørk, kjip tørr svamp. Pynten dekker til dritten, og sånn er det med "underverkene" også. De bruker dem for å få folk til å komme for å se et sted de aldri ville besøkt ellers".

Britisk humoristisk dokumentarserie fra 2010
Originaltittel: An Idiot Abroad
Kveldens episode: China
Produsert av: Mentorn International
Med: Karl Pilkington, Ricky Gervais, Stephen Wonders.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92403873 / 23044576
TV-seere kan kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, 815 65 900