Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 1. mai 2001 kl 21.55 Åge solo

Åge solo (ttv)


NRK1 tirsdag 1. mai kl 21.55
Åge solo

Intimt møte med Åge Aleksandersen

Kveldens program er en musikalsk vandring gjennom Åge Aleksandersens over 30-årige artistliv. Konserten er tatt opp i NRKs studio, og det er en åpenhjertig trønder som gir av seg selv og sin musikk til et begeistret publikum.

- Dette er en aleneaffære, jeg betrakter det hele som å stikke innom og slå av en prat med folk. Det er virkelig kos, sier Aleksandersen som i september 2000 dro ut på sin første aleneturné på 25 år, med bare gitaren som følgesvenn. Tidligere samme år kom hans nye album \"Gamle ørn\" som ble godt mottatt av pressen.

Åge Aleksandersen dro på sin første turné i 1969 med bandet Prudence. Siden den gang er det blitt mange turneer og over 300 låter.

Selvopplevd
Flere av tekstene i Åges sanger er basert på egne opplevelser. De handler om alt fra å drikke seg full for første gang til det å bli bestefar. Det kryr av historier fra et langt artistliv.

Kveldens konsert byr på flere av de mest kjente låtene, som \"Lørdagskveld\", \"Rio de Janeiro\", Rosalita\", \"Fire pils og en pizza\" og \"Dans med dæ\".

Konserten er preget av både alvor, intimitet og moro.NRK1 tirsdag kl 21.55
Tidligere sendt 5.1.01

Egenprodusert konsert fra Underholdningsavdelingen
Medvirkende: Åge Aleksandersen
Prosjektleder: Siss Kvamme
Pressekontakt: anna- marie.normann@nrk.no, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Åge Aleksandersen. (Foto. Nama Management)