Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. januar 2006 kl 21.45 Hvoslef - Fiolinkonsert nr 2

Med bravur: Thorsen spiller Hvoslef

Hvoslefs fiolinkonsert: Marianne Thorsen, en av våre fremste solister, i ny fiolinkonsert av Ketil Hvoslef. NRKs Arild Erikstad presenterer dem i Oslo Konserthus. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hvoslefs fiolinkonsert: Marianne Thorsen, en av våre fremste solister, i ny fiolinkonsert av Ketil Hvoslef. NRKs Arild Erikstad presenterer dem i Oslo Konserthus. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Ketil Hvoslefs Concerto II for fiolin og orkester fikk en begeistret mottakelse i Oslo Konserthus sist måned, med Marianne Thorsen som solist. Komponisten har skrevet fiolinkonserten til solisten på bestilling fra Trondheim Symfoniorkester. Arild Erikstad presenterer dem begge fra Oslo Konserthus.

"Fiolintalent utenom det vanlige" lød Aftenpostens oppslag etter konserten. Marianne Thorsen, en av våre fremste solister med en stor internasjonal karriere, er ikke minst kjent for sine tolkninger av nyere norsk musikk.

Intens tolkning
Ketil Hvoslefs Concerto II for fiolin og orkester ga den unge norske fiolinisten mye å gripe fatt i. "Tolkningen var intens," observerte Idar Karevold, musikkanmelder i Aftenposten.

Ketil Hvoslef (født Sæverud og sønn av Harald) regnes som en instrumentalklanglig søker. I sine solokonserter benytter han gjerne orkesteret som stødig, men samtidig fleksibelt fundament, og solisten som en klangmessig friere motpart.

Imponerende overblikk
Som dirigent overbeviste russeren Vassilij Sinajskij også med "imponerende overblikk og fulgte det intrikate rytmiske spillet med aktpågivenhet" (Aftenposten). Den nye solistkonserten av Ketil Hvoslef hadde sin urframføring med Marianne Thorsen og Trondheim Symfoniorkester i 2004.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Arild Erikstad
Prosjektansvarlig: Arild Erikstad
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57