Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 26. februar 2013 kl 20.50 Kvinne 2013: Dagane flyg

Den moderne mammaen


Norge er kåret til verdens beste land for mor og barn. Vi ligger på verdstoppen i antall kvinner i arbeid. Allikevel opplever fastlegene en strøm av slitne foreldre.

Forskere kaller tiden vi lever i for "trøtthetens tid". I dag er lite tid normaltilstanden i Norge. Denne filmen handler om tidsklemma.

Vil bruke mer tid på barna
Vi møter Charlotte A. Frisk og Anne L. Tveter som begge er høyt utdannede og har tre barn hver. De gir oss et ærlig og usminket bilde av sin hektiske hverdag. Støvtørking og husvask blir nedprioritert, allikevel strekker ikke tiden til for å være sammen med barna. Tveter er med på at noen få sikkert klarer det samtidig som de skal gjøre karriere, men mener det er usympatisk å presse dette idealet over alle de andre.

Kvinner mest syke
Norske kvinner har 60 prosent høyere sykefravær enn menn, og det øker for hvert barn. Er høyt sykefravær blant kvinner et symptom på et samfunn som går i feil retning?

Om serien
For å markere 100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge har fire kvinnelige programskapere laget hver sin unike dokumentar.

I løpet av programmene presenteres ulike perspektiv på kvinner og politisk makt, arbeidsliv, morsrolle og selvbilde.

Norsk dokumentarserie fra 2012.
Produsert av NRK dokumentar og samfunn.
Ansvarlig produsent: Liv Berit Gilberg.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 14 653.
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf: 815 65 900.