Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 19. april 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Apartheid i USA

Michael Moore mener USA er drømmelandet til hvite nostalgikere fra Sør-Afrika.
Michael Moore mener USA er drømmelandet til hvite nostalgikere fra Sør-Afrika.
Michael Moore har løsningen klar for alle de hvite som føler seg undertrykt i Sør-Afrika: Flytt til USA og opplev apartheid – American style!

For i følge Michael Moore har amerikanske hvite klart det kunststykket å få alt til å fremstå som så bra at selv ikke de svarte skjønner at de er undertrykt.

Gave til Bill Gates
Hva gir du en mann som har alt, og nok penger til å kjøpe seg absolutt alt han vil ha? Det er det store problemet for Michael Moore i kveldens episode.

Verdens rikeste mann, Bill Gates skal flytte inn i sitt nye hus, og Moore vil gjerne gi ham en velkomstgave. Men holder det med en potteplante og hjemmebakte kaker til virkelighetens onkel Skrue?

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine". I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

Tv-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 1999. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell. Denne første sesongen filmes foran et entusiastisk studentpublikum. Dette gir programmet en egen nerve, og Michael Moore bruker publikum aktivt til å kommentere reportasjene, komme med spørsmål osv.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78