Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 8. juli 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Salmer til alle tider

Denne uka lar vi salmene ta oss med til høye fjell og dype daler, blikkstilt hav, fuglesang, irrgrønt gress, vakre blomster og ikke minst sola som varmer. "Salmer til alle tider" er rett og slett i feriemodus.

Salmene innbyr til å senke skuldrene, nyte sommeren og å samle nye krefter.

Vi begynner med Erik Bye’s "Blå salme". En vakker, stemningsfull og ikke minst dyp salme. Den fører oss ut i Guds frie natur der vi også kan nyte høyreiste fjell, dype daler, snødekte fjelltopper med knallblå himmel.

Da er det ikke vanskelig å synge sammen med Petter Dass "Herre Gud, ditt dyre navn og ære." Vi forlater sjøen og begir oss inn i landet sammen med Einar Skjæråsen og salmen "Himlen blåner for vårt øye", og legger merke til salmeordene "Lovet være han som er, og ånder over tid og sted."

Sommerstemningen føres videre av The Real Group som synger "I denne ljuva sommartid" som innholder denne strofen: "För livet jag dig tackar". Så går det kanskje an å takke midt inne i granskogen ved å oppdage en liten skogsblomst. Marit Carlsen synger "Ein fin liten blome".

Så kan man bli grepet av de små detaljer og den storslåtte natur, og hva passer bedre enn at vi avslutter "Salmer til alle tider" med salmene "O store Gud" og "Fagert er landet".

Salmenøtten har sommerferie - tilbake søndag 29. juli.

Salmer og sanger presentert av Helge Gudmundsen.

NRK P1 kl. 22:05.