Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. september 2004 kl 19.55 Noen bedre

Festkveld for folket

Tore Strømøy er tilbake med lørdagsunderholdning på NRK1 men denne gangen i et helt nytt format. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Tore Strømøy er tilbake med lørdagsunderholdning på NRK1 men denne gangen i et helt nytt format. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
"Noen bedre" er Tore Strømøys nye underholdningsserie lørdagskveldene på NRK1. Programlederen har selv utarbeidet idé og konsept, og han satser på å gi det norske folk en festkveld.

"Noen bedre" er et uttrykk mange bruker når man har sett, hørt eller opplevd noe som har gjort inntrykk. - Noen bedre" er ikke et konkurranseprogram som mange kanskje kan tro, sier Tore Strømøy. - Dette er heller ingen "Tore på sporet"-kopi, men også denne serien har sine rørende historier. Det blir et møte med noen av alle de fantastiske menneskene og historiene som fins i Norge. Vi har laget et program hvor mange av dem får slippe til. "Noen bedre" blir folkelig, med masse livsglede.

Folkelig underholdning
Serien byr først og fremst på humor, men den gode historien er også sentral. Det skal handle om dyr, tilfeldighetenes spill, imitasjon, rare kunster, musikalske innslag og et møte med hverdagshelter.

- Jeg tror seerne setter pris på folkelig underholdning, hvor også andre enn kjendiser slipper til, sier Strømøy som lover et premiereprogram med mange spennende mennesker og imponerende prestasjoner.

- Vi har vært ute og truffet flotte mennesker i alle krinkler og kroker i landet. Det kan like godt være tanta di eller naboen du får se på skjermen, og det blir så å si fritt for kjendiser, sier Strømøy. - Her er det noe for hele familien, uansett alder.

Som avslutning på festaftenen blir det et møte med mennesker som har gjort noe helt utenom det vanlige. Det kan dreie seg om personer som har utvist spesiell omsorg overfor noen, eller som har våget å satse uten å vite hvilken utgang det ville få.

I motsetning til mange andre underholdningsprogrammer på tv i høst, er ikke "Noen bedre"- konseptet kjøpt inn fra utlandet.

- Vi har alltid laget våre egne konsepter, spesiallaget for norske forhold, smiler Strømøy og kan vise til suksesser som "Go’ fot på låven", "Tett på", "På loffen" og ikke minst "Tore på sporet".

Assistent
Tore har fått med seg sin egen assistent i programserien. Sju år gamle Philip Staven Mittet fra Trondheim skal hjelpe programlederen med å la andre slippe til med sine historier, talenter og sprell. Forberedelsene til den nye jobben har så vidt begynt, men mening om programmets innhold og sin egen rolle har han likevel.

- Jo det skal skje veldig masse artig. Jeg skal visst gi ut noen blomster og treffe noen dyr og sånn. Og så skal jeg passe på Tore. Han er snill, og jeg må nok ta ekstra godt vare på ham, sier Philip ivrig.

Første program
I kveld skal det handle om den nye folkesporten "SMS skriving", og vi får møte noen av de ivrigste utøverne. Ivrige er også de tre første deltakerne i det uoffisielle amatør-norgesmesterskapet i imitasjon. Det er Ørjan Borge fra Fedje, Nils Foreløkken fra Namsos og Gro Larsen fra Rena som skal forsøke å vinne publikums gunst og en plass i semifinalen.

Publikums hjerter vil nok også 17 år gamle Andreas Jordhøy fra Vinstra vinne. Andreas spiller både munnspill og trekkspill, og har imponert mange allerede. Det har også kveldens hovdegjest, Frantz Johansen gjort, bestefaren som har bestemt seg for å bruke livet sitt for å hjelpe fattige barn. Det blir et sterkt møte når Tore reiser til Øst-Europa for å møte drammenseren.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning og Program Riks Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10