Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. mai 2008 kl 20.25 Edel vare: Humor i tospann

Radarpar med suksess

Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr., alias Wesensteen, er blant våre aller mest legendariske humorpar. (NRK-foto: Barbara Halden)
Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen jr., alias Wesensteen, er blant våre aller mest legendariske humorpar. (NRK-foto: Barbara Halden)
Siden tidenes morgen har humor og artisteri fungert ekstra godt når to personer spiller mot hverandre." Edel vare" hyller i kveld kjente par i alle underholdnings-kategorier, fra gjøgling og gags til sang og dans.

Helan og Halvan er for mange selve inkarnasjonen av komikerpar, men også norsk underholdningshistorie kan by på en lang rekke populære duoer.

Makkerne Leif Juster og Einar Rose var glitrende stjerner i revyens gullalder, og NRKs arkiv inneholder mange godbiter fra deres velmaktsdager. Vi møter også Kurt Foss og Reidar Bøe, som hadde enorm suksess med sine fine sanger og sin elleville humor på 50- og 60-tallet.

Siden kommer en perlerekke av par som alle har fått sin plass i programmet: Wesensteen, Øystein og Rune, Knutsen og Ludvigsen, Numme og Gunstrøm, Falsk og Mathisen, Randi og Ronny, Bård og Harald, Bye & Rønning og Erlend og Steinjo.

Om serien
NRKs underholdningsarkiv er fylt til randen av godbiter gjennom femti år. Nå har Andreas Diesen gjort et nytt dypdykk i skattene og byr på nok en omgang av serien "Edel vare". Igjen er det våre ypperste humorister og artister fra 60-tallet og fram til i dag vi får gjenoppleve.

De seks programmene er bygd opp rundt ulike temaer. Det første tok for seg humoristenes lek med mat og drikke. Senere temaer er kontroversielle humorinnslag i "Bråk og brudulje", og utenlandske artister som nordmenn har trykket til sitt bryst i "Norgesvenner fra fjern og nær". Det blir også et eget program om Melodi Grand Prix-historien fra 1960 og fram til i dag, og et skal handle om skjult kamera.

Egenprodusert underholdning (2008)
Ved Andreas Diesen
Regi: Erik Meyn
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900