Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. april 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 21. april kl 21.30
Med hjartet på rette staden

Skjulte forbindelser

En kvinne i landsbyen oppsøker politiet fordi hun er plaget av en mystisk mann som sniker seg rundt huset hennes. Samtidig er vår venn Greengrass kommet på sporet av noen rike, australske slektninger.

En kvinne fra Aidensfield, Jean Lightfoot (Carole Nimmons), tar kontakt med Nick fordi hun er skremt over en mann som hun mener viser henne altfor nærgående interesse. Nick og Blaketons undersøkelser avdekker imidlertid at kvinnen har en både mystisk og hittil ukjent fortid. Kan det ha noe med kjærlighet å gjøre?

Rike slektninger
Greengrass kan være svært så hjelpsom hvis det kan lønne seg - i klingende mynt. I kveldens episode hjelper han noen rike australiere med litt slektsgransking. Og forunderlig nok dukker han selv opp på familietreet! Etter å ha erklært seg som deres ukjente slektning, prøver han å selge dem \"familieklenodier\". Men det var ikke noe smart trekk.

Skyldfølelse
I forrige episode fikk Jo et trist budskap; hennes mor var død. Nå sliter hun med skyldfølelse. Jo plages ved tanken på at morens død delvis skyldes familiefeidene rundt hennes kjærlighetsforhold til Nick, og hun betror seg til Maggie.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Hans lille datter Katie er blitt en livlig unge, og Nick har funnet kjærligheten på nytt i den vakre lærerinnen Jo.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 7 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.30

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 6)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)