Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 11. juli 2008 kl 21.30 Seks fot under

Lisa går lei

Nate og Lisa flytter inn hos Ruth. Dermed får Ruth god anledning til å være sammen med barnebarnet Maya. (Foto: HBO)
Nate og Lisa flytter inn hos Ruth. Dermed får Ruth god anledning til å være sammen med barnebarnet Maya. (Foto: HBO)
Nate trives i sitt ferske ekteskap med Lisa, til tross for at Federico hevder det første året er det tøffeste. Spørsmålet er om han får det tøffere når Lisa går lei av Carols stadige humørskifter, sier opp jobben og foreslår at de flytter inn hos Ruth.

Ruth er avventende til sine nye medboere, men hun kan jo ikke akkurat avslå når sønnen og svigerdatteren trenger et sted å bo. Hun har virkelig blitt kjent med Bettina, en kvinne som skiller seg sterkt fra hennes andre venninner. Hvem ellers ville oppfordret henne til å naske i butikkene?

Kunsten og kjærligheten
Claires forhold til rockesangeren Phil avsluttes når hun oppdager at han har et helt annet syn på trofasthet og lojalitet enn henne. Derimot går det atskillig bedre med kunstutdannelsen. Klassen har fått en ny lærer, en annerledes-tenkende person som virkelig har sans for det Claire produserer. Og Claire liker læreren veldig godt...

David og Keith reiser på luksushotell en helg for å få seg litt kvalitetstid sammen. David er usikker på hvordan de andre gjestene reagerer på at et homsepar er blant dem, men Keith nekter å la seg kue av andres fordommer. Vil hotelloppholdet bedre forholdet mellom dem?

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant alminnelige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Programmet er sendt tidligere

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: The Eye Inside
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Presseansvarlig: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79