Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. desember 2002 kl 22.20 OL Salt Lake City 2002

To kavalkader fra NRK-Sporten

Alle sportsinteresserte husker vel de 16 dagene fra Salt Lake City i februar der Norge tok 11 gull, og skapte idrettshistorie for vårt lille land. Men det var også andre idrettsprestasjoner som fikk stor oppmerksomhet i året som gikk. NRK-Sporten har i år valgt å dele sportsåret inn i to kavalkader – en om OL og en om resten!

Lørdag 21. desember er en drøy time viet 16 intense dager i mormonerland i USA. I Salt Lake City i staten Utah opplevde vi noen av de mest spektakulære som noen gang har vært! - 10 av de 12 mest sette programmene i Norge i 2002 var nettopp fra dette mesterskapet – og ikke uten grunn, sier programskaper Jan Petter Saltvedt.

I løpet av programmet ”OL 2002 Salt Lake City”, som har undertittel ”Den store Amerikaturen”, gjenopplever vi jubelen, dramatikken, fallene, finessene og ikke minst spenningen. For å nevne noen av utøverne seerne får et gjensyn med, kan vi si følgende: Ole Einar Bjørndalen – fire gull og den første til å klare dette i samme OL i en idrett som går på snø, Kari Traa – gullvinner i freestyle, Steven Bradbury, Bente Skari, Pål Trulsen og de sensasjonelle curling-guttene, Estil-bakken der mang en sekundstrid ble avgjort i Soldier Hollow, Carlsen og Rike, stafettdrama, Tommy Salo, Sølve Grotmol, Johann Mühlegg, Kjetil André Aamodt, Derek Parra, kunstløpskandale og mye, mye mer.

Mer enn bare OL
Men det skjedde mer enn OL i idretten i løpet av 2002. - Mandag 30. desember gir NRK-Sporten seerne et tilbakeblikk på sportsåret 2002 slik det ser ut etter 363 dager. Det blir ikke bilder fra OL i Salt Lake, men til gjengjeld et fargerikt sveip gjennom en rekke idretter, flere mesterskap og prestasjoner og personer som har satt særegne spor gjennom året, forteller Jan Petter Saltvedt.

EM-, og VM-vinner Gunn Rita Dahle, Eirik Verås Larsen, Tim Montgomery, Suzann Pettersen, André Agassi, etappevinner i Tour de France Thor Hushovd, Pål Anders Ullevålseter som imponerte alle i Paris-Dakar, håndball-EM, Lennox Lewis og ikke minst vår nye folkehelt Petter Solberg som kom hjem med sølv fra Rally-VM.

- Men vi kommer ikke utenom fotballen. Året da Brasil vant VM, var også året da Rosenborg tok sitt 11. seriemesterskap på rad og Nils Arne Eggen la ned trenergjerningen. Nils Johan Semb fikk sin etterlengtede opptur, Aalesund rykket opp til eliteserien og Norge opplevde sin første fotballstreik. Og årets flotteste mål ble scoret i kvinnenes cupfinale, sier Saltvedt som har plukket ut det seerne skal få et tilbakeblikk på.


NRK Sport
Egenprodusert kavalkade
Ved: Jan Petter Saltvedt og Karen-Marie Ellefsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10