Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. august 2002 kl 19.55 Showtalk

Kirkvaag inntar torsdagskvelden

Trond Kirkvaag er programleder, manusforfatter og skuespiller i
Trond Kirkvaag er programleder, manusforfatter og skuespiller i "Showtalk". (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I kveld er det duket for 12 nye programmer av ”Showtalk” med Trond Kirkvaag i hovedrollen. Han inntar torsdagskvelden pent antrukket i smoking fra studio, men vi skal også få se ham boltre seg fritt som ulike skikkelser gjennom hele høsten.

- Det blir lett programlederi med småsnakk og overganger til sketsjer. Enkelte sketsjer som er faste hver gang, kommer til å få sin egen vignett, mens andre skal være overraskende, forteller programleder Trond Kirkvaag.

- Det er i alle fall klart at programmet blir fullstendig fritt for gjester. Alle gjestene vi ville ha var opptatt i høst så det blir bare meg i studio, sier Kirkvaag.

Han har selv sammen med Kjetil Kooyman skrevet manus. - Vi har hatt et flott manussamarbeid, og mens det tidligere er jeg som har tatt de verste støytene under innspillingen, er det denne gangen Kjetil som har gjort alle de rå stuntene, smiler Kirkvaag, som sammen med Kooyman får hjelp av Marianne Krognæss og Harald Brænna som skuespillere i sketsjene.

Gjensyn med kjente figurer
Med nye programmer av ”Showtalk” blir det også gjensyn med noen av Kirkvaags mest kjente og kjære skikkelser. ”Skremmern” er tilbake – mer utspekulert enn noensinne!

- Han er kommet seg ut av skogene ved Røros og blitt litt mer urbanisert, og han har selvfølgelig med seg protokollen. Der er alt sirlig ført, og ingen skal få ta ham på noe data i alle fall, forteller opphavsmannen.

Vi får også gjensyn med Jakob Winche-Lanke fra Montebello. - Det er kolossal interesse for Vestkanten, og derfor blir det utvidet sending fra Montebello. Det blir små reportasjer, egen spørrespalte og hovedsaken er å sette Montebello på kartet. Det som er helt tydelig er at her på Montebello leker de ikke Vestkant, og Holmenkollen er for slum å regne, forteller Kirkvaag om sitt alter ego.

Faste innslag
Som vi husker fra forrige runde av ”Showtalk”, fulgte vi bilders opprinnelse i nasjonal malekunst. I denne runden blir det samme opplegget, men med internasjonalt tilsnitt når det gjelder utvalg av bilder.

Også figuren ”Raymon” er med. Han holder nå til på et verksted, der han småfilosofisk som alltid lurer på en hel masse.

- Etter voldsomt press fra Kirken har vi tatt oppfordringen på alvor og kommer til å ha en egen spalte vi har valgt å kalle ”På høytid”. Her skal vi ta for oss religion, men jeg kan nok si så mye som at den ikke er helt etterrettelig, sier Kirkvaag.

Det blir også et møte med en gjeng kalt ”Verstingene”. Dette er en spesialklasse der det går relativt hardt for seg, og der seerne får et glimt inn i fremtidens skole.

- Vi kan også love en del programparodier både fra vår egen kanal og de konkurrerende. Så vi håper det blir en god del å se fram til for seerne, sier programleder, manusforfatter og skuespiller Trond Kirkvaag

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Trond Kirkvaag
Medvirkende: Kjetil Kooyman, Marianne Krognæss og Harald Brænna.
Prosjektleder: Stina Greaker, 23 04 74 96
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Trond Kirkvaag er programleder, manusforfatter og skuespiller i ”Showtalk”. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)