Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 20. oktober 2009 kl 23.00 30 Rock - Sesongpremiere!

30 Rock-gjengen tilbake

Jerry Seinfeld kommer på besøk i sesongens første episode av 30 Rock. (Foto: Broadway Video & Little Stranger/NBC Universal Studios)
Jerry Seinfeld kommer på besøk i sesongens første episode av 30 Rock. (Foto: Broadway Video & Little Stranger/NBC Universal Studios)
Endelig er den vaskeekte amerikanske komiserien tilbake. "30 Rock" ble belønnet med den prestisjetunge Emmy-prisen for beste komiserie to år på rad. Hver tirsdag fremover skal vi til bygningen 30 Rock, der den hardt prøvede Liz Lemon prøver å drive et tv-show.

Krumtapp i serien er Tina Fey, tidligere Golden Globe-belønnet manusforfatter for NBCs underholdningsprogram "Saturday Night Live".

Fey har ikke bare laget konseptet til serien for NBC, hun er også en av hovedprodusentene og spiller den ledende rollen som Liz Lemon. Hun har også fortellerstemmen. Liz Lemon jobber som manusforfatter for det ikke altfor lysende liveprogrammet "TGS" (tidligere The Girlie Show), hvor den smellvakre blondinen Jenna (Jane Krakowski) spiller hovedrollen.

Alec Baldwin spiller Jack Donaghy. Han mottok en Golden Globe som beste skuespiller i en fjernsynskomedie for sin rolle som den illsinte tv-sjefen i "30 Rock".

Seinfeld på besøk
Andre sesong braker løs med storfint besøk av Jerry Seinfeld. Episoden har fått tittelen "SeinfeldVision", og handler om Jacks oppfinnelse som automatisk setter Jerry Seinfeld inn i alle NBCs programmer. For Jack høres dette ut som den perfekte oppfinnelse, men det spørs om Jerry selv er enig.

Tittelen på serien kommer fra 30 Rockefeller Plaza, også kjent som GE Building som er hovedkontoret til NBCs New York-studio.


Amerikansk sitcomserie (2007)
Originaltittel: 30 Rock
Produsert av: Broadway Video & Little Stranger/NBC Universal Studios
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf: 815 65 900