Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. september 2000 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 9. september kl 21.25
Med hjartet på rette staden (22)

Trafikkproblemer i Aidensfield

En trafikkulykke der en eldre kvinne - Sophie Jackson - og Greengrass er involvert, danner opptakten til kveldens episode i serien \"Med hjartet på rette staden\".

Nick blir sendt til ulykkesstedet og oppdager at Greengrass har kjørt i grøfta. For å unngå og kollidere med en møtende bil har han brast inn i et busskur og nesten tatt med seg en gruppe skolegutter på ferden utfor veien. Men Greengrass kan ikke lastes for ulykken. Nick skjønner snart at det er Sophie Jackson som med sin farlige kjøring har forårsaket nok en ulykke. Han informerer Sophies ektemann Barry, den lokale skolemesteren, om at Sophie ikke må kjøre bil mer. Mistanken om at den eldre kvinnen har fått Alzheimer ligger bak kjøreforbudet.

Problemer i kø
Nick må fortelle Barry at Sophie er blitt tatt for butikktyveri. Sophie er tydelig blitt dårligere. Lettere blir det ikke når Barry begynner å få anonyme trusselbrev og huset blir tilgriset med tagging.

Samtidig tar Malcolm Brown og hans 11 år gamle datter Vicki inn på Aidensfield Arms, landsbyens vertshus og populære pub som drives av George med god hjelp fra Gina. Gina har nettopp gjort seg til venns med en due som er kommet på avveie. Men når George slipper den fri oppe på heiene, flyr den tilbake til Aidensfield Arms på rekordtid. Gina får mer å tenke på når hun hører at Vicki gråter. Men Malcolm nekter Gina å snakke med datteren. Har han noe å skjule?

Greengrass på sin side er en smarting. Nå ser han en mulighet for å gjøre penger på raske duer. Greengrass, som selv driver med duer, har en idé som han presenterer for Gina.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 22.20

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)