Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. september 2001 kl 18.00 Uhu

Rampespøkelset bråker i UHU!-huset

Geir Gatsby i UHU! spilles av Espen Reboli Bjerke.
Geir Gatsby i UHU! spilles av Espen Reboli Bjerke.
Rampespøkelset Geir Gatsby gjør mye for å få oppmerksomhet fra de andre spøkelsene i UHU!-huset. Han kjeder seg og finner på en del rampestreker som ikke er så populære blant de andre spøkelsene. I dag har blant annet fått låne en bråkemaskin av Albert som bråker noe aldeles forferdelig.

Gatsby har i oppdrag å henge opp et bilde på veggen. Han har det letteste oppdraget av alle spøkelsene, men han gidder ikke å gjøre det. Han er mest opptatt av å drive med spøk og ablegøyer. Særlig er det Blitzabeth dette går utover. Når han ikke plager henne, sitter han ofte og later seg eller spiller Klatzy.

Geir Gatsby alias Espen Reboli Bjerke er for tiden aktuell i Jo Strømgrens stykke "There" som er på turne i Europa. Han er også aktuell i "Brigaden" og "Fox Grønnland"

Musikken til denne episoden er laget av Motorpsycho, og gruppen er aktuelle med eget album i disse tider.

Om serien
Det er NRKs egne kreative sjeler i Barn- og ungdomsavdelingen som har utviklet UHU!-serien i samarbeid med manusforfatterne De Gyngende Seismologer, og det er planlagt 66 programmer totalt. I høst vises 14. Programmene blir spilt inn i det verneverdige huset Saxegården i Ruinparken i Oslo.

Hermetikk og kikkerter
Hermetikkbokser og kikkerter er viktige elementer i UHU! Spøkelsene spiser nemlig bare hermetikk. Og i spøkelseshuset finnes bare to slag hermetikk. Men på stedet Hermetika er det all slags hermetikk et spøkelse kan drømme om. Dit kommer spøkelsene bare hvis de klarer oppdraget de får i spøkelseshuset.

Det er nemlig slik at spøkelsene går ut på dato. Når de gjør det, mister de sin spøkelsesenergi. Da må de til spøkelseshuset og får et oppdrag av sjefsspøkelset Polter. Dersom de klarer oppdraget, kommer de til hermetikkparadiset Hermetika. Og hvis de ikke mestrer det, kommer de til Slampamperøyene hvor det er kaldt og kjedelig. Her må de nøye seg med å kikke i en av de mange kikkertene over til Hermetika.

Spøkelsene
Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkestrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv Unni Larsson)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Rampespøkelset Geir Gatsby (Espen Reboli Bjerke)
Barnespøkelsene Ivers og Avers (Anje og Maline Isene)
Utespøkelset Cumulus (Liv Gulbrandsen)

Musikalsk ansvarlig er Svenn Erik Kristoffersen. Det er laget 14 nye låter til serien hittil som blir gitt ut på en egen CD. Det er også planlagt både bok og lydbok basert på serien.

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen, 23 04 77 91/92 60 08 37
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56/90 15 82 12
Bilde
Geir Gatsby i UHU! spilles av Espen Reboli Bjerke. (NRK-foto: Ole Kaland)