Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 4. juli 2006 kl 21.25 Seks fot under

Broderskapet

Nate (Peter Krause) og David (Michael C. Hall) prøver å samarbeide. (Foto: Warner Bros)
Nate (Peter Krause) og David (Michael C. Hall) prøver å samarbeide. (Foto: Warner Bros)
Nate og David småkrangler fortsatt om driften av begravelsesbyrået. I kveldens episode er det imidlertid andre brødre som står i fokus.

Paul Kovich sørger og er bitter over brorens død. Broren, som er veteran fra Gulfkrigen, døde av det såkalte "Gulf-krig"-syndromet, og Paul bestemmer seg for å sette seg imot en militærbegravelse. Han vil ha en vanlig kremasjon og enkel seremoni og henvender seg til Fisher & Sons.

Nate og Brenda bestemmer seg for å reise bort en weekend alene for første gang. Men Brendas bror, Billy, har andre planer for dem…

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

I 2003 fikk serien 16 Emmynominasjoner, deriblant for beste dramaserie. Året før ble den nominert til 22 Emmypriser og vant seks

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900