Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. april 2001 kl 23.15 Brobyggerne

Brobyggerne (ttv)


NRK1 søndag 29. april kl 23.15
Brobyggerne (2:8)

Muslim med tusen jern i ilden

Han tror på Allah og profeten Muhammed. Han er sunnimuslim med pakistanske røtter, ingeniør, student og politiker. Kadafi Zaman (27) er hovedpersonen i kveldens utgave av \"Brobyggerne\" der åtte forskjellige mennesker med forskjellig tro og livssyn er samlet i en hel uke på Pilegrimsgård i Valdres.

Temaene denne gangen er fordommene og forestillingene vi nordmenn har om islam, og veien for islam i det moderne Norge. Pinsevennen Bjørn Kristiansen, Inge Ås som er New Age\'er og buddhisten Heidi Kverndokk er med i diskusjonen som ledes av Kjell Erik Moen.

Mange jern i ilden
Kadafi Zaman er født, oppvokst og bosatt i Lier. 27-åringen har gjort mer i sin levetid enn de fleste av oss håper å oppnå før pensjonsalderen tar oss. Han har drevet reisebyrå, konditori og diverse puber, alt mens han utdannet seg til ingeniør, delvis i Nederland. Han har også skrevet boken \"Norge i Brunt, svart og hvitt\". Han har sittet i kommunestyret i Lier i to perioder og vært på nippet til å havne på Stortinget for Arbeiderpartiet. Han har studert statsvitenskap og arbeidet som journalist i Klassekampen, Drammens Tidende og VG, der han har gjort seg bemerket med sin humoristiske, samfunnskritiske stil.

- Hele Kadafi drypper forresten av humor. Ler du ikke når han er i området, så er du sannsynligvis syk. Jeg kunne bare et par innvandrervitser før jeg traff ham. Nå kan jeg et par hundre, fastslår Kjell Erik Moen.

Om serien
NRK byr i vår på et gjensyn med serien \"Brobyggerne\" fra i fjor sommer, som hadde Pilegrimsgård i Valdres som ramme. Her samles åtte forskjellige mennesker, \"brobyggere\", med forskjellig tro og livssyn. Gjennom gruppesamtaler, enkeltintervjuer og diskusjoner legges det opp til både dialog og konfrontasjon og godt rom for følelser og personlige erfaringer. Kjell Erik Moen er programleder.

NRK1 søndag kl 23.15
Tidligere sendt 9.7.00

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)

Bilde
Muslimen Kadafi Zaman (27) er hovedpersonen i kvelden utgave av \"Brobyggerne\", med Kjell Erik Moen som programleder. (Foto: Egil Heggen).