Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. april 2006 kl 22.30 Migrapolis: Respekt

Respekt og toleranse

Migrapolis: Reporterne Veslemøy Hvidsteen, Karyn de Laine Bennett-Lund og Hung Mai Ba har respekt som tema i denne utgaven av Migrapolis (Foto: NRK)
Migrapolis: Reporterne Veslemøy Hvidsteen, Karyn de Laine Bennett-Lund og Hung Mai Ba har respekt som tema i denne utgaven av Migrapolis (Foto: NRK)
For Lucky Kawaljeet Sing Puri er det bra å jobbe med eldre i Bergen – det gir ham god karma. I Migrapolis møter vi mennesker som er opptatt av respekt. Lucky er fra India, og er vant til at høyere alder betyr mer status. Derfor synes han at det er tilfredsstillende å pleie eldre.

Men det er ikke bare i forhold til arbeidet at han er opptatt av respekt. I samlivet med sin norske kone, Linn Skulberg Puri, er respekt også et nøkkelord. – Vi feirer hverandres høytider for eksempel, han er glad i norsk jul, men jeg feirer også indiske høytider med han, forteller Linn.

Mistet vennene
I samme by bor Haris Hindi, en mann som har gjort drastiske endringer i livet sitt. Han ble skilt fra sin kone, og konverterte etter en periode til islam. Det kostet ham mange vennskap.

- Jeg mistet nesten alle vennene mine. De respekterte meg ikke, de drakk og bannet. Med respekt menes jo at man skal respektere det man er, og er blitt også, sier han.

Søker status
Abbas Rezai jobber på ungdomsklubb på Furuset i Oslo. Han mener at ungdommer må lære å anerkjenne hverandre. – Det er et stort problem at unge ikke respekterer hverandre, men stadig kjemper for en høyere status enn de andre rundt dem. Her på klubben har vi heldigvis lite bråk. Jeg tror det kommer av at vi som jobber her, er ganske unge selv, forteller han.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder/kontakt: Marianne Mikkelsen/Veslemøy Hvidsteen (vikar) 22 80 82 50
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78