Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. januar 2011 kl 20.15 Anne & Ronny møter 8 med vilje

Møtet med Moland


Hans Petter Moland er en av landets med markante regissører. Med sin sans for de utilstrekkelige, utfordrer han likegyldigheten. Tålmodig finner han seg i at Anne og Ronny stjeler oppmerksomhet… og kaffe fra Stellan Skarsgård og de andre stjernene.

I kveldens episode følger Anne og Ronny med Hans Petter Moland på intense dager. Moland er i gang med en filminnspilling med Stellan Skarsgård, og innspillingen skjer i en liten 2-roms på Tveita.

Bruker barndomserfaringene
Moland måtte takle mye i barndommen. I dag er livserfaring en styrke i manus- og filmarbeidet. Han jobber med effektiv langsomhet og en varme som alle rundt nyter godt av. Anne og Ronny føler seg raskt som et medlem av filmteamets "familie".

Om serien
Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning. Duoen følger åtte personer som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær. Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.

Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur.

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900, info@nrk.no