Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. mars 2004 kl 22.30 Store Studio

Kiss-legende til Store Studio

Sivert Høyem fra Madrugada spiller live i Store Studio. (Foto: Dan P Neegaard/Virgin)
Sivert Høyem fra Madrugada spiller live i Store Studio. (Foto: Dan P Neegaard/Virgin)
Sivert Høyem, best kjent som vokalist i norske Madrugada, forsøker seg nå på egenhånd. Redaksjonen i Store Studio synes han minner om de tre store c-er: Cohen, Cash og Cave. I kveld kan du høre om det stemmer. Da spiller han live i Store Studio. Men han må dele rampelyset med selveste Gene Simmons fra Kiss.

Madrugada har gjort det skarpt i Norge, og mange hadde høye forventninger til frontfigur Sivert Høyems soloprosjekt. Platen "Ladies and Gentlemen of the Opposition" har fått gode kritikker i avisene, og i kveld får han vist seg fram for Store Studios seere.

Puddelrockens far
Frontfiguren i Kiss har prydet og preget veggene og platesamlingen til en hel generasjon nordmenn. Hans karakteristiske øgletunge, sjokksminken og de uforlignelige latexantrekkene har dannet skole for tungrockere verden over. Det er snart 30 år siden den første Kiss-utgivelsen, og nå er Gene Simmons kjent som en driftig forretningsmann i alskens avarter av showbiz. Han er også aktuell med sitt andre soloalbum. Utgivelsen har det livsfriske tittelen "Asshole", og tittellåten har han faktisk hentet fra en pur en ung, norsk musiker, Frank Tostrup fra bandet "The Shirley Temples".

Gene Simmons kommer til Store Studio for å fortelle om det nye albumet, om sine norske kvinnebekjentskaper Liv Ullmann og Linda Johansen og om hvordan han har beholdt full kontroll over egen karriere gjennom en mannsalder.

Kontroversiell forfatter
Adam Thirlwell er en 25 år gammel britisk forfatter som leverte fjorårets mest kontroversielle og prisbelønte romandebut i England. Boka med den bevisst misvisende tittelen "Politikk" tematiserer sex på en veldig usexy måte. Thirlwell skriver nesten irriterende selvsikkert og har en sans for kløn, angst og emosjonelle detaljer som er helt i klasse med nevrosemesteren Woody Allen. I kveld snakker han med Anne Lindmo i Store Studio.

Om Store Studio
Programserien Store Studio er NRK Kulturs talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen aktuelle stjernegjester fra kultur- og underholdningslivet som de har lyst til å snakke med - og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

Også i vår vil Store Studio sendes på P2. Når tv-sendingen slutter, tar radio over. Her får Anne og Per enda bedre tid til å snakke med gjestene. I tillegg til mer utfyllende betroelser, blir det plass til mer musikk.

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


LENKER
  • Les mer om Store Studio