Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. april 2005 kl 23.10 Lydverket

Eksklusivt møte med Missy Elliot

Mona B. Riise har møtt sitt store forbilde Missy Elliot. (Foto: Cecilie Bugge)
Mona B. Riise har møtt sitt store forbilde Missy Elliot. (Foto: Cecilie Bugge)
Sesongens siste Lydverket er stappfull med godt stoff. Blant annet har Mona truffet verdens største kvinnelige rapper, Missy Elliott. På Jamaica møtes de til en svært eksklusiv prat.

Etter et uttall av hits, både som soloartist og i samarbeid med andre, har Missy Elliot i mange år vært verdens største kvinnelige rapper. I tillegg er hun en av hip hop-ens aller mest innflytelsesrike produsenter.

Hun har gjentatte ganger satt nye standarder for sjangeren. Lydverkets Mona B. Riise har tatt turen til Jamaica for å møte hip hop-dronningen i egen høye person.

Kaiser Chiefs
Britisk gitarrock er i ferd med å reise seg igjen. De siste årene har amerikanerne dominert rocken, men nå står en ny bølge britiske band med selvtillit og særpreg klar til å ta over.

Kaiser Chiefs fra Leeds er det mest populære nye bandet i England akkurat nå. Inspirert av erkebritiske band som The Clash og Blur, levner de ingen tvil om hvor de kommer fra. Lydverket har vært på pub med bandet i Nottingham.

Sofian
Mange mener Sofian er det mest spennende som har skjedd innenfor norsk soul noensinne. Han har blitt sammenlignet med artister som Prince, John Legend og D’Angelo, og fått forsider i pressen med overskrifter som "Norges nye soulhåp" og "Norges første soulstjerne". Alt dette før de fleste har hørt musikken hans. Men klarer Sofian å leve opp til forventningene? Lydverket fikk være med Sofian da han skulle holde sin aller første store konsert.

Musikkvåren og Ravi
I tillegg oppsummerer Lydverket musikkvåren i denne sendingen, og det blir anbefalinger av ukens beste plater.

Sist men ikke minst kommer Ravi til å finne fram den platen i samlingen sin som betyr aller aller mest for ham.

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt:Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV


LENKER
  • Les mer