Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. august 2006 kl 22.10 Sporløst forsvunnet

Fotballtrøbbel

FBI-agentene Eric og Samantha i samtale med en fotballspiller. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
FBI-agentene Eric og Samantha i samtale med en fotballspiller. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Fotball er følelser og på et skolelag blir disse svært negative når treneren bevisst saboterer lagspillet. I kveld får det alvorlige følger og FBI-teamet blir satt på saken.

En videregående skoles fotballtrener, Jim Cooper, er savnet etter å ha blitt bedt om å si opp. Årsaken er at laget har gjort det ekstremt dårlig denne sesongen.

Når FBI-agentene kommer på banen finner de raskt ut at Jim Cooper ikke var spesielt populær. Han gjorde til sitt varemerke å suspendere alle spillere som ikke levde opp til hans forventninger, både på banen og rent faglig. Hans harde linje bidro ofte til at laget måtte spille uten sine stjernespillere, og dermed gikk på tap ettter tap.

På grunn av dette mistenker Jack og kollegene særlig at de utsatte spillerne og noen i skolens administrasjon vet mer enn de vil ut med om trenerens sorti. I tillegg finnes det en gruppe svært sinte gamblere som har satset og tapt mange penger på fotballagets dårlige prestasjoner.

Samtidig blir Jack stilt overfor et vanskelig valg på hjemmebane. Kona Maria overrasker ham med å fortelle at hun vil flytte hele familien til Chicago. Maria har fått tilbud om ny og spennende jobb. Jack må ta et viktig valg med hensyn til sin egen karriere og fremtid.

Tim Matheson, mannen bak blant annet Presidenten (West Wing), har regissert kveldens episode.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 22, sesong 2: The Season
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Hjemmeside: http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/
Les mer: http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18


LENKER
  • http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/ 
  • http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/