Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim


NRK1 onsdag 22. september kl 22.00
Økotrim

Lite å spare på konkurranseutsetting

Kommunene har trolig lite å spare på konkurranseutsetting. Det går fram av kveldens utgave av Økotrim, som blant annet setter fokus på kommuneøkonomien.

Moss er en av få kommuner her i landet som har erfaring med konkurranseutsetting. Erfaringer så langt fra eldreomsorgen i kommunen viser at det ikke er store innsparinger å hente.
Økotrim vil i en reportasje se på andre måter å effektivisere/omorganisere offentlige tjenester på, slik at de blir bedre og billigere. Vi besøker Rømskog kommune, der man sverger til dugnad som et ledd i arbeidet med å få ned kostnadene. Stikkord er \"jaktslakt til gamlehjemmet\". Kanskje andre kommmuner kan følge Rømskogs eksempel?

Boligkjøp
Boligkjøp er den største investeringen man normalt gjør i livet. Går noe galt, kan de økonomiske konsekvensene forfølge en resten av livet.
Det er mange feller å gå i. Økotrim setter søkelyset på de tre vanligste feilene boligkjøperen gjør, og som det er mest klager på i ettertid. Boligrådgiver Therese Corneliussen forteller hvordan man bør unngå disse fallgruvene.

\"Økonomisk hjelp til dine barn\"
Økotrim vil også i kveld komme med råd til foreldre som ønsker å gi noe av sitt overskudd til barna.
Vi får se at også Arveloven har regler som virker urimelig på mange. Praksis viser at rike mennesker kan gi mer til sine barn enn vanlig lønnsmottakere, uten at det blir sett på som forskudd på arv.
Et arvelovsutvalg jobber med saken. - Denne urimeligheten kan helt klart fjernes med et pennestrøk, fastslår programleder Steinar Mediaas.

Samboere/Gjensidig testamente
Temaet i kveldens episode av Økodramaet er \"Gjensidig testamente\". Det er Arne (Kalle Øby) som denne gangen legger ut om sine økonomiske bekymringer, mens han får stelt håret hos frisørdama Erna (Anne Marie Ottersen).
Han har hatt hjerteinfarkt og er bekymret for framtiden og samboeren Nina hvis han skulle falle fra.
Erna slår fast at i arveloven er blod tykkere enn vann og råder Arne til å opprette gjensidig testamente. Hvis ikke vil den holdne broren i Brüssel arve alt!
I studio sitter advokat Lars Erik Wahlberg fra KPMG med gode råd om temaet.

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (Via Scanpix/Internett)
I kveld er det Arne (Kalle Østby) som legger ut om sine økonomiske bekymringer til frisørdame Erna (Anne Marie Ottersen). (Foto: Heiko Junge/Scanpix)

Egenprodusert økonomiprogram
Programleder og redaktør: Steinar Mediaas, tlf. 23 04 81 23
Reportere: Lene Dreyer, Hege Grubben, Bitte Vatvedt, Hedvig Bjørgum og Sølve Stang

Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23 04 81 23