Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. februar 2002 kl 20.20 Veterinærene i praksis

En veterinær imot

Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis
Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis" (Foto: Ken Green, BBC)
Veterinærekteparet Emma og Joe Inglis må hjelpe en hamster, en papegøye og et par hunder. I ukens episode av ”Veterinærene i praksis” viser det seg likevel at en veterinær ikke finner seg i å gjøre hva som helst.

Emma Inglis trives med å hjelpe dyr, men det hender at enkelte oppdrag kan virke frastøtende på henne, ja, direkte umulige å utføre. En papegøyeeier kommer innom og ber om å få fuglen
vingeklippet, men Emma finner ut av dette er noe hun ikke har lyst å gjøre. Hva hun gjør, er å gi fuglen en undersøkelse.

Dragen Ig
Veterinæren Steve Leonard blir kalt ut på sitt første oppdrag i sin nye praksis i Widnes ved Liverpool. Hva han møter er en drage som bærer navnet Ig, et krypdyr av en art som faktisk har skjegg. Nå har den fått juling av maten sin, en høyst levende og gjenstridig gresshoppe som faktisk har klart å skade dragen.

Om ”Veterinærene i praksis”
Denne sesongen viser NRK1 13 nye programmer i serien ”Veterinærene i praksis” hvor norske Trude Mostue er en av veterinærene. Da serien ble laget, hadde hun allerede tilbrakt 10 år i England. Serien ble en stor suksess, og Trudes kollega Steve Leonard er valgt til en av Englands mest attraktive ungkarer. Nå har de sammen kastet seg ut i to spin off-serier: ”Vets in the Wild” og ”Vets to the Rescue”.

”Veterinærene i praksis” trekker stadig 7 millioner seere i snitt i England.Engelsk dokumentarserie fra BBC Worldwide
Originaltittel: Vets in Practice (serie 7)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Emma og Joe Inglis i „Veterinærene i praksis“ (Foto: Ken Green, BBC)