Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. september 2003 kl 22.30 8 noveller: 8 noveller: Kjell Universell

Nye, norske navn i noveller

Kjell (Even Rasmussen) har havnet i 40-årskrise og skaper seg et alter ego ved navn Reidar. Reidar begynner snart å leve sitt eget ville liv. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Kjell (Even Rasmussen) har havnet i 40-årskrise og skaper seg et alter ego ved navn Reidar. Reidar begynner snart å leve sitt eget ville liv. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I samarbeid med Norsk Filmfond har NRK Drama utviklet og gitt tilskudd til produksjon av åtte spennende novellefilmer som skal vises på NRK1 i høst. Fellesnevneren er at det står nye norske navn både foran og bak kamera.

Første film ut er "Kjell Universell" som er laget av NRK Drama i samarbeid med Tordenfilm AS. Bak Tordenfilm AS står nykommeren Erik Richter Strand, som har regissert denne novellefilmen. Strand er nylig uteksaminert fra Den norske filmskolen og har også fått i oppdrag å lage en av film- og TV-reklamene for årets TV-aksjon i oktober. Sammen med manusforfatter på kveldens film, Thomas Seeberg Torjussen, holder han nå på å utvikle sitt første spillefilmprosjekt.

Hver av de åtte filmene er frittstående halvtimer som er skrevet, produsert og regissert av forskjellige mennesker. Det dukker opp en del kjente fjes i løpet av denne serien, blant andre Mads Ousdal, Erik Hivju, Ane Dahl Torp, Sverre Anker Ousdal og Thor Howard Helland.

"Kjell Universell"
Dette er en "identitetskomedie" om 40-åringen Kjell som er nærmest sykelig opptatt av hva andre mener om ham. Han er sjef for et lite telefonsalgfirma og mistenker at de ansatte baksnakker ham. For å komme til bunns i saken skaper han seg et alter ego – Reidar. Reidar er en hemmelig og svært bergensk agent som snart begynner å leve sitt eget liv uavhengig av Kjell. Det er da problemene begynner å tårne seg opp for vår helt.

Novellefilm
NRK Drama og Tordenfilm AS
Regi: Erik Richter Strand
I rollene: Even Rasmussen, Stine Varvin, Endre Hellestveit, Bjørnar Teigen, Sjur Midttun.
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, bitte-monn.iversen@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364,