Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. august 2011 kl 20.25 Landeplage: Kjærlighet

Ravi med åtte nye landeplager

Ravi er programleder for
Ravi er programleder for "Landeplage". (Foto: Dinamo Story)
Hva er det som gjør at noen låter aldri dør, men får stadig nye lyttere i generasjon etter generasjon? Ravi er tilbake med åtte kjente og kjære melodier i andre sesong av "Landeplage".

Underholdningsserien "Landeplage" gir innblikk i historiene rundt låter som har levd i årevis som store norske hitlåter. I serien møter Ravi bakmenn og frontfigurer, og forteller på finurlig vis hvordan låtene har kunnet leve.

Låtene i sesongens utgave av "Landeplage" er "Kjærlighet" med Sissel Kyrkjebø, "La det Swinge" med Bobbysocks, "Nei, så tjukk du har blitt" med Ole Ivars, "Sunday People" med The Monroes, "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, "Noen ganger er det all right" med Odd Børretzen & Lars Martin Myhre, "Livet er for kjipt" med Lars Kilevold og "Jenter" med DiDerre

Sissels "Kjærlighet"
I det første programmet prøver Ravi å finne ut hvorfor Sissels "Kjærlighet" nekter å slippe tak i oss.

Sissel gav ut sitt debutalbum i 1986, og albumet inneholdt denne balladen som skulle bli en landeplage. Med over 400 000 solgte eksemplarer finnes den i hvert femte norske hjem og ser ikke ut til å ville dø.

Hvorfor landeplage?
Men hvorfor denne appellen? Er det fordi teksten er så bra, at melodien er så fengende, har det noe å gjøre med tiden da låten kom eller at Sissel, med sin klokkeklare røst, har så sterk appell?

Under sin lekne jakt for å finne ut hvorfor nettopp "Kjærlighet" har blitt stående, oppsøker Ravi blant andre Sissel selv, tekstforfatter Rolf Tofte, historiker og forfatter Ivo de Figureido og klassisk komponist og pianist Wolfgang Plagge.

Og underveis får Ravi seg en gedigen overraskelse.

Sendt tidligere.


Underholdningsdokumentar produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Programleder: Ravi
Regi og manus: Truels Zeiner-Henriksen
Prosjektleder NRK: Jo Raknes
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, 23 04 40 79 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Blir også sendt torsdag (NRK3).