Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 5. februar 2004 kl 21.30 Svarte penger - hvite løgner

Ingen vei tilbake

Trude (Ane Dahl Torp) risikerer flere års fengsel for narkotikasmugling. Nå truer hun med å avsløre sannheten for Randi (Tone Mostraum). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Trude (Ane Dahl Torp) risikerer flere års fengsel for narkotikasmugling. Nå truer hun med å avsløre sannheten for Randi (Tone Mostraum). (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Sverre og Trude har innledet et forhold, samtidig som Sverre er presset til å inngå et tvilsomt samarbeid med den kriminelle Joakim. Nå er Trude arrestert for narkotikasmugling, og mer enn noen gang frykter den unge politimannen at dobbeltlivet hans skal bli avslørt.

Trude ble arrestert under overlevering av kokainpartiet hun smuglet fra Amsterdam. Nå sitter hun i varetekt med brev- og besøksforbud, og Sverre er livredd for at hun skal angi ham i avhør. Joakim, som har egen interesse av at Sverre går fri, har en klar mening om hva slags strategi han bør velge.

Fosterforeldre
Randi har fått trumfet igjennom at hun og Sverre skal være fosterforeldre for Trudes datter Sara. Nå som Trude risikerer flere år i fengsel, øyner hun muligheten for at omsorgen skal bli mer permanent.

Når Trude slipper ut fra varetekt i påvente av at saken kommer opp i retten, er hun nedkjørt og labil. Hun beskylder Randi og Sverre for å ville ta Sara fra henne. Overfor Sverre truer hun også med å fortelle alt til Randi. Sverre innser at han må spille sine kort med stor omhu for å unngå at livet hans skal bli ødelagt…

Om "Svarte penger – hvite løgner"
NRK Dramas nye storsatsing er en spenningsserie på åtte timelange episoder om hvordan en uerfaren og velmenende politimann ufrivillig havner i et farlig dobbeltspill.

Seriens hovedperson, Sverre Fjeld (Trond Espen Seim) kommer fra Elverum og tar etter endt utdanning praksistiden sin ved Stovner politikammer. Ute på patrulje kommer han i kontakt med alenemoren Trude (Ane Dahl Torp), som viser seg å være naboen hans.

Når Trudes narkomane eksmann, Affen, blir drept i en biljakt han selv var med på, føler Sverre at han står i gjeld til henne. Affen hadde narkogjeld som torpedoer prøver å kreve inn fra Trude ved å true både henne og lille Sara på livet. Sverre oppdager at hun har latt seg presse til å opptre som narkotikakurer, og bryter alle regler ved å redde henne gjennom tollen.

Sverre overtaler Trude til å melde seg for politiet, slik at bakmennene kan bli tatt. Men motet svikter henne, og hun fortsetter å klynge seg til ham som sin eneste redning. Og selv om Sverre er nygift med Randi (Tone Mostraum), utvikler det seg etter hvert et forhold mellom de to.

Jarl Emsell Larsen har regissert serien som skildrer miljøet på begge sider av loven i hovedstaden, og står også for manus sammen med Ulf Breistrand. De åtte episodene utgjør én sammenhengende historie der handlingen foregår i løpet av tre år.

"Svarte penger - hvite løgner" er i hovedsak tatt opp på location i Stovner-området, Oslo sentrum, Elverum og Bærum. Serien vil senere bli utgitt på DVD og skal også vises i Sverige og Danmark.


Spenningsserie i åtte episoder
Episode 5
Produksjon: NRK Drama
Idé og manus: Ulf Breistrand og Jarl Emsell Larsen
Regi: Jarl Emsell Larsen
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad

I de viktigste rollene:
Sverre (politibetjent) – Trond Espen Seim
Trude (alenemor) – Ane Dahl Torp
Randi (Sverres forlovede) – Tone Mostraum
Arne (politikollega) – Per Schaanning
Joakim (venn av Trudes eksmann) – Jan Sælid
Kine (Trudes venninne og kjæreste med Joakim) – Janne Formoe

I øvrige roller bl.a.: Jon Øigarden, Tone Danielsen, Håvard Bakke, Anne Ryg, Anders Dahlberg, Ove Christian Owe, Erik Hivju, Ketil Høegh, Trond Brænne, Veslemøy Haslund, Anders Danielsen Lie, Lasse Kolsrud, Svein Scharffenberg, Jorunn Kjellsby, Per Jansen, Andrine Sæther, Ellen Birgitte Johannessen, Ine Jansen, Mads Ousdal, Nils R. Muller

Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Les mer