Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 1999 kl 21.45 Kvinna i det låste rommet

Kvinna i det låste rommet (ttv)


NRK1 søndag 31. oktober kl 21.45
Kvinna det låste rommet (1:3)

Svensk, psykologisk thriller

Regissør Leif Magnusson og manusforfatter Ulf Ryberg gjorde suksess med \"Den gråtande ministern\". Nå kommer \"Kvinnen i det låste rommet\", en serie i tre deler som inneholder helt nye elementer innen tv-drama.
Leif Magnusson tok nemlig i bruk en helt ny etterbearbeidings-teknikk med \"Kvinnen i det låste rommet\". En teknikk der man skaper to lag av samme bilde som gir en distinksjon mellom forgrunn og bakgrunn. Men Leif Magnusson poengterer at teknikken ikke får ta helt overhånd.
- Den nye datateknikken gir mulighet til ubegrensede, estetiske valg, men det her er noe seerne skal fornemme ubevisst, sier Leif Magnusson.

Isolert, ung og vakker
Axel (Rolf Lassgård) er arbeidsledig og jobber svart i en leilighet. Kvinnen (Lena Mossegård) som bor der, har isolert seg. Hun snakker aldri med noen. Går nesten aldri ut. Axel hører henne gjennom en stengt dør. Hun zapper mellom tv-kanalene, ler i blant og beveger seg der inne. Det eneste Axel vet om henne er at hun heter Linnea. Men plutselig står hun foran ham. Hun er ung, sikkert ikke tretti enda og vakker. Hvorfor holder hun seg innelåst? Axel vinner hennes tillit uten at han selv forstår hvordan det går til. Linnea snakker med Axel og gjør ting med ham som han aldri har opplevd før. Han dras inn i hennes verden. Når sannheten begynner å gå opp for Axel, har Linnea ledet ham inn på en meget farlig vei...

I rollene:
Axel - Rolf Lassgård
Linnea - Lena Mossegård
Jens - Tomas Köhler

NRK1 søndag kl. 21.45

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Lena Mossegård filmdebuterer som mystiske Linnea i den svenske dramaserien \"Kvinnen i det låste rommet\". (Foto: Alexander Crispin)

2. Axel (Rolf Lassgård) dras inn i Linneas merkelige verden. (Foto: Alexander Crispin)

3. Linnea (Lena Mossegård) og Axel (Rolf Lassgård) blir etterhvert godt kjent. (Foto: Alexander Crispin)

Innkjøpt svensk dramaserie i tre deler
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Regi: Leif Magnusson
I rollene: Lena Mossegård, Rolf Lassgård, Tomas Köhler

\0\0\0