Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 1. desember 2013 kl 20.55 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Bygde eventyrgård i Joutunheimen


Innerst i Heidal med fritt og vidt utsyn mot Jotunheimen og med Glittertind midt i mot, ligger gården Glittersjå. Den fraflyttede fjellgården ble kjøpt opp av ekteparet Hege og Helge Nordskar i 2007 og er nå blitt omskapt til et eventyrsted.

Oslo-paret skapte først villmarksgården Langedrag. Deretter kjøpte de huset til skilegenden Birger Ruud i Lommedalen, hvor de slo seg opp som suvenirprodusenter med blant annet de offisielle OL-maskotene Kristin og Håkon.

Da barna ble store og flyttet hjemmefra, solgte Hege og Helge både suvenirbedriften og eiendommen i Lommedalen. Siden det er fjellivet de lever og ånder for, bygde de opp sin egen eventyrgård ved steget inn til Jotunheimen. På Glittersjå nyter Hege og Helge fjellivet sammen med villsvin og geiter, skotske høylandsfe og andalusiske gjeterhester.

Om serien
Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset byr på en rykende fersk runde av suksess-serien der vi møter inspirerende personligheter som bor langt utenfor allfarvei. Dette er den ellevte sesongen i rekken.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 23 04 70 00