Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. juni 2003 kl 20.25 På Jamies kjøkken

Jamie blir gudfar

Jamie skal være gudfar til lille Pasquale.  (Foto: BBC Worldwide)
Jamie skal være gudfar til lille Pasquale. (Foto: BBC Worldwide)
Jamies gode venn, fotografen David Loftus, har spurt ham om han vil være gudfar for hans lille datter. Selvsagt vil Jamie det, og han tilbyr seg å lage dåpsmiddagen også.

Jamie skal være gudfar til lille Pasquale, og familiesamlingen skal holdes om bord i David Loftus’ husbåt som ligger i elven River Thames.

På menyen denne gang står blant annet østers med chili, ingefær og risvinseddik, ovnsstekt fiskebiff på siciliansk vis, ovnsstekt asparges med pancetta og sommerfrukt- og champagnegele.

Om Jamie Oliver
Jamie Oliver, som har pasta og brødbaking som sin store lidenskap, har det med matlaging i blodet. Allerede som åtteåring hjalp han ivrig til på kjøkkenet i foreldrenes populære restaurant, Cricketers i Clavering i Cambridge, hvor han vokste opp. Da han var 16, begynte han på Westminster Catering College, hvor han fullførte sin formelle kokkeutdannelse. Siden har han laget mat på mange av Londons beste restauranter som Antonio Carluccio’s Neal Street Restaurant og The River Café. Han er også selv eier av en restaurant.

I tilknytning til tv-seriene har han skrevet bestselleren "The Naked Chef", der han inspirerer leserne med et idiotsikkert repertoar av enkle, herlige oppskrifter.

- Det må være gøy å lage mat. Og det må være enkelt og smake godt, fastslår Jamie, som mener at man ikke bør bruke mer enn en halvtime på å lage en velsmakende rett. Han oppfordrer seerne til å kjøpe ferske ingredienser og holde seg unna frossenmat.

Serien ble sist sendt høsten 2002.

Britisk matserie i åtte deler fra BBC Worldwide
Originaltittel: The Naked Chef
Kokk og programleder Jamie Oliver
For mer info se: www.jamieoliver.com
Oppskrifter til programmene: www.nrk.no/mat
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853 / 90775758LENKER
  • Les mer 
  • Oppskrifter