Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. juni 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Påsketid og lamming på Langedrag

Marie og Torun følger spent med
 under lammingen i sauefjøset på Langedrag. (Foto: Arne Nævra)
Marie og Torun følger spent med under lammingen i sauefjøset på Langedrag. (Foto: Arne Nævra)
Det er midten av april. Spælsauene til Tuva skal klippes, og lamming er nær forestående.

Samtidig har geitekillingene vært så lenge sammen med mødrene sine at en del må sendes til slakteriet. For både Edvin og fjøsjentene er det et vanskelig valg: Hvem skal få
leve og hvem skal slaktes?

I den store ulveflokken er det gledelige tendenser: Mobbeofferet Oda ser ut til å bli akseptert noe mer, i alle fall av de yngste medlemmene. Jan-Erik får bedre og bedre kontakt med den tillitsfulle ulvetispa.

Som et ledd i regulering av kråkefuglbestanden, har en fått tillatelse til å fjerne egg fra noen av reirene nær gården. Samtidig vil Tuva og barna prøve en gammel tradisjon på landsbygda: De vil erstatte skjæreeggene med to hønseegg og se om skjæremor vil klekke ut kyllingene!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53/907 75 758


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer