Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 23. mai 2008 kl 21.25 Detektimen: Kalde spor

Skinheads og nynazister

Detektimen: Kalde spor: Peter Boyd i en ny episode av Detektime-serien
Detektimen: Kalde spor: Peter Boyd i en ny episode av Detektime-serien "Kalde spor". (Foto: BBC Worldwide)
Et lik er funnet på Londons østkant og det har ligget der lenge. Peter Boyd og hans team må grave seg tilbake til konfrontasjonene på 90-tallet mellom nynazister og innvandrerungdom for å løse en gammel drapssak.

Boyd sporer offeret til en gruppe unge menn som alle kjente den døde. Takket være en anonym e-post kommer teamet i kontakt med en sammenslutning av nynazister, stiftet tidlig på 90-tallet.

En av Boyds medhjelpere, patologen Eve Lockhart, konstaterer at den delvis mumifiserte kroppen funnet i en luftesjakt i et boligkompleks har ligget der i 17 år. Videre at det er en ung mann, og at han må ha gjennomgått en lang periode med tortur før han ble tatt av dage.

Demokratisk nasjonalistparti
Den døde blir identifisert som George Andrews, en såkalt skinhead som var medlem av en nynazistgruppe. Gruppen hadde nære forbindelser til en viss Martin Armstrong, medlem av Demokratisk nasjonalistparti.

Også denne gang dukker Peter Boyds sønn Luke opp i en episode av "Kalde spor" i Detektimen. Han er stoffavhengig og har vært savnet i syv år.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicite du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 7
Kveldens episode: Skin
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicite du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer