Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 24. mars 2005 kl 14.15 Et sant eventyr

Finnes feer?

To engelske småjenter skapte stort oppstyr på begynnelsen av 1900-tallet da de påstod å kunne bevise at det finnes gode feer. To av datidens mest berømte menn, Arthur Conan Doyle og Harry Houdini, lot seg fascinere.

Filmen er basert på faktiske hendelser, men er ikledd eventyrets drakt. Året er 1917, og åtte år gamle Frances Griffiths flytter for å bo hos kusinen sin, den 12 år gamle Elsie Wright.

Begge jentene bærer på en stor sorg. Faren til Frances er savnet i krigen i Frankrike, og Elsie mistet nylig broren sin.

En dag tar Elsie og Frances med kameraet ut i hagen og tar noen høyst uvanlige bilder. Da filmen blir fremkalt, viser det seg at jentene har fotografert feer… Jentene synes det ikke er noe unormalt eller spesielt ved dette, men alle rundt dem blir voldsomt opprømte.

Mannen bak bøkene om Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle, får bildene publisert i et landsdekkende tidsskrift og garanterer for at bildene er ekte. Illusjonisten og utbryterkongen Harry Houdini lar seg også begeistre sammen med resten av England. Snart valfarter folk for å prøve å få øye på feene…

Britisk drama 1997
Originaltittel: Fairy Tale: A True Story
I rollene: Harvey Keitel, Jason Salkey, Peter O’Toole, Florence Hoath, Phoebe Nicholls.
Regi: Charles Sturrigde
Pressekontakt Sidsel Linden, tlf 23 04 98 41/90 95 53 64