Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. desember 2013 kl 18.20 Jul i Svingen

Klara reiser til Japan


Det er ikke så lett å være minst bestandig. Det vet Klara Klegg alt om, og da hun ikke får leke med Linus og Atif, bestemmer hun seg for å reise langt bort.

Marvin og Agnetha skal på julehandel i byen, og Linus og Atif får i oppdrag å passe på Klara Klegg. Guttene vil heller hoppe på ski, så Klara kjeder seg. Dermed finner hun ut at hun mye heller vil dra av gårde på egen hånd.

Klara pakker en sekk og setter kursen mot det hun håper er Japan. I løpet av ettermiddagen kjører hun både buss, brøytebil og hesteslede, og møter på mange skumle utfordringer.

Linus og Atif blir veldig engstelige da de skjønner at Klara er forsvunnet og setter alt inn på å finne henne. Lite vet de om at Klara allerede er blitt jaget på et kjøpesenter – og har fått et slags møte med Japan.

Om serien
Årets julekalender, "Jul i Svingen", er blant NRKs mest omfattende egenproduserte dramaserie. Den tar oss med tilbake til Svingen der Linus og vennene hans bor.

Gjennom hele desember følger vi barn og voksne i Svingen på eventyr og mange opplevelser. Hver episode er enkeltstående, og historiene blir fortalt med en stor dose humor, varme, underfundighet og nærhet.

Hele 213 opptaksdager og halvannet år med etterarbeid gjør "Jul i svingen" til en av NRKs største dramaserier. Manus er skrevet av Kjetil Indregard og regi er ved Atle Knudsen.

"Jul i Svingen" ble første gang sendt på NRK i 2006.

Egenprodusert dramaserie fra Barn og ungdom (2006)
Manus: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Musikk ved: Odd Nordstoga og John Vinge
Prosjektleder: Hege Waagbø
Med: Jakob Borgen (Linus), Sebastian Warholm (Nure), Yvonne Johnsrud (Akaya), Ina Svenningdal (Åsa), Hassan Ali Iqbal (Atif), Erika Krohn (Victoria), Adrian Falch Karlsen (Børre), Mia Daniels (Klara Klegg) og Henrik Jacob Schatvet (Morten Mygg).

De voksne skuespillerne som er med: Anders Mordal (Marvin), Benedikte Lindbeck (Agnetha), Fritjov Såheim (Biggen), Bente Børsum (Fru Wold), Bibi Razia (Saima), Raija Iftikhar Ahmed (Omar), Turid Gunnes (Grete Bergum), Ulla Broch (Lucy), Fredrik Hannestad (Tor), Ayu Dewi Aarvak (Kartini), Siv Klynderud (Vera), Mats Mogeland (Arne Olav).

Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 99 18/98 85 88 80
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 11


LENKER
  • Barna i Jul i Svingen