Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. desember 2006 kl 23.30 Livets lyse side

Jack Nicholson i storform

Jack Nicholson fikk sin tredje Oscar for rollen som den mildt sagt humørsyke Melvin Udall (Foto: TriStar Pictures/Gracie Films)
Jack Nicholson fikk sin tredje Oscar for rollen som den mildt sagt humørsyke Melvin Udall (Foto: TriStar Pictures/Gracie Films)
Melvin Udall er en dysfunksjonell forfatter med en skarp tunge som er stolt over alle fornærmelsene han deler ut til sine medmennesker. Den eneste som holder ut med de sarkastiske tiradene hans, er servitøren Carol Connelly, en enslig mor som strever med å oppdra sin astmatiske sønn.

I Melvins blokk på Manhattan bor også den begavede kunstneren Simon Nye. Simon er den nye kjæledeggen for New Yorks kunstverden, noe som er grunn nok til å tiltrekke seg Melvins verbale ildsprut. I tillegg er Simon homofil, noe som selvsagt gir Melvin enda mer vann på mølla.

Disse tre menneskene, som tilsynelatende ikke har noen som helst sjanse til å finne lykken, oppdager at skjebnen fører dem sammen. Grunnen er at en fjerde skapning blander seg inn - nemlig Verdell, Simons hund.

Et under
Melvin bor alene, har verken venner eller familie, og arbeider på 62. boken sin. Når Simon ender på sykehus etter et brutalt overfall, må Melvin ta seg av Verdell. Undrenes tid er tydeligvis ikke forbi. Den lille hunden klarer faktisk å varme Melvins kalde hjerte såpass mye at han til og med ordner med medisinsk behandling for Carols syke sønn.

På en biltur, hvor Melvin er overtalt til å kjøre Simon og Carol til Baltimore, tilstår Melvin overfor Carol at "du får meg til å ønske at jeg var et bedre menneske". Turen blir en reise i selverkjennelse for alle tre.

Om filmen
Rollen som Melvin Udall gav Jack Nicholsen hans tredje Oscar. Helen Hunt fikk også Oscar for rollen som servitøren Carol. Greg Kinnear som den homofile Simon bidrar stort til Melvins forvandling, og filmen er en vellykket blanding av latter, melodrama og romantikk.

Amerikansk romantisk komedie (1997)
Originaltittel: "As Good as It gets"
Med Jack Nicholson (Melvin), Helen Hunt (Carol), Greg Kinnear (Simon), Cuba Gooding Jr. (Frank Sachs), Skeet Ulrich (Vincent) og Shirley Knight (Beverly)
Regi: James L. Brooks
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78