Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. august 2004 kl 23.25 Detektiv Jack Frost

Travel helg for Jack Frost

Jack Frost (David Jason) etterforsker en mystisk ulykke på fotballbanen. Her sammen med Mike Ross (Larry Lamb). (Foto: YTV
Jack Frost (David Jason) etterforsker en mystisk ulykke på fotballbanen. Her sammen med Mike Ross (Larry Lamb). (Foto: YTV
Vår detektimehelt Jack Frost har bevilget seg en etterlengtet frihelg som han planlegger å tilbringe i hagen. Men to mystiske hendelser forstyrrer planene hans.

Et lik er funnet flytende i elven, iført en anonym sykehusdrakt. På den døde blir det funnet et førerkort. Men når Frost drar for å informere familien, viser det seg at eieren av sertifikatet er høyst levende.

Mens Jack Frost forsøker å finne ut av den dødes identitet, blir han igjen distrahert av dramatiske hendelser. Denne gangen er det fotballbanen som er arenaen. En stjernespiller kollapser etter en dramatisk kamp der han ble utsatt for harde taklinger av motstanderne. Er mannen blitt skadet under kampen, eller er det noe annet som ligger bak?

Om serien
I sommer blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (serie 3, 1992)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
Jack Frost (David Jason) etterforsker en mystisk ulykke på fotballbanen. Her sammen med Mike Ross (Larry Lamb). (Foto: YTV)