Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. mai 2003 kl 17.15 Da Capo

Hyllest til Petter Dass

I programmet i 1997 var Karl Erik Harr, Lars Andreas Larssen og Ola Bremnes med og feiret Petter Dass-jubileet hos Vidar og Gunvor (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
I programmet i 1997 var Karl Erik Harr, Lars Andreas Larssen og Ola Bremnes med og feiret Petter Dass-jubileet hos Vidar og Gunvor (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Denne gangen har Vidar Lønn-Arnesen funnet fram et program fra 1997 som for en stor del er en hyllest til dikterpresten Petter Dass. Kunstneren Karl Erik Harr var blant gjestene i programmet den gang, og han er også gjest hos Vidar i dag.

I 1997 var det 350 år siden Petter Dass ble født, og hans verk "Nordlands trompet" er aktuelt den dag i dag. Skuespilleren Lars Andreas Larssen framfører utdrag fra boken. Visesangeren Ola Bremnes har tonsatt flere av Petter Dass’ dikt, og i programmet får vi høre "Aurora den røde". Karl Erik Harr har illustrert "Nordlands trompet", og forteller om hvor mye Petter Dass har betydd for ham og også hvorfor så mange er opptatt av dikterpresten nå i 2002.

– Han skapte humør over kristendommen, sier Harr. Petter Dass står kanskje for noe vi savner i dag. Den frodige presten mente at skaperverket var besjelet. Han brakte religionen ned på jorda, selv om han både var streng og autoritetstro.

Marianne Antonsen
Petter Dass og Ray Charles har kanskje ikke så mye felles, men Marianne Antonsen har i alle fall tatt for seg to Ray Charles-låter, "Bye, bye love" og "I Can’t Stop Loving You". Programmet fra 1997 avsluttes med allsangen "Skal vi ikke være dus og være venner". Denne gangen får vi hele sangen, ikke bare refrenget.

Egenprodusert underholdning
Programledere: Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83