Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. september 2001 kl 19.30 Migrapolis

Terror i USA , hva med folk i Norge?

I uka etter terrorangrepene i USA møtte Migrapolis mennesker som alle er berørt av hendelsen. Samtlige er urolig for framtida.

Migrapolis-reporter Karyn de Laine Bennett-Lund er amerikaner. Hun følte seg langt hjemmefra etter terrorhandlingene i USA. Men Karyn er ikke alene om dette. Hun reiste til Skjetten utenfor Oslo for å snakke med den afghanske familien Bazger.

Tariq er redaktør for avisen DAWAT som gis ut i Pakistan. Det er en avis som er forbudt i Afghanistan, og som utgis for eksilafghanere rundt i verden. Hans kone Nooria er bekymret for familien i Afghanistan. Hun kommer ikke i kontakt med dem.

Utenfor den amerikanske ambassade i Drammensveien i Oslo møter Tam tre unge kvinner som jobber sammen i et datafirma. Nilgun Sanli er svensk-tyrkisk, Nadia Shita er marokkansk og Sarah Johanne Stovner er norsk-amerikansk. Etter terrorangrepene har samtalene om hendelsene gått konstant på kontoret, og de forteller at det har brakt dem nærmere hverandre.

I Fredrikstad er Rania Maktabi i teppebutikken hun driver. Hun er statsviter og halvt iransk, halvt libanesisk og gift norsk. Trebarnsmoren forteller at det var sterkt da sønnen Olav kom hjem fra skolen og spurte om terroristene var i slekt med moren. - De var jo arabere, fortalte han. Rania og hennes norske ektemann Tore innser at de må forklare en del historie og konflikter for sine tre små barn før de egentlig hadde planlagt det. På denne måten er livet litt endret også for denne lille familien i Fredrikstad.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Veslemøy Hvidsten
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83