Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. november 1999 kl 22.30 Livet er en byggeplass

Livet er en byggeplass (t)


NRK2 fredag 12. november kl 22.30
Livet er en byggeplass

Kjærlighetens uransakelige veier

I en millionby som Berlin må man bokstavelig talt snuble over den store kjærligheten. Ellers kan det hende man aldri møter den. Slik møter Jan Nebel en kveld den totalt fremmede Vera. Men kjærligheten er en skjør ting. Filmen \"Livet er en byggeplass\" vant Bronsebjørnen i Berlin i 1997.
På vei til jobben på slakteriet blir Jan Nebel (Jürgen Vogel) tilfeldigvis innblandet i et gateslagsmål. I tumultene som oppstår støter han på vakre Vera (Christiane Paul) som har to politimenn i hælene. Jan slår ned de to politimennene og flykter sammen med Vera fra stedet.
Neste dag stilles Jan til ansvar for nattens handlinger. Han mister jobben, blir bøtelagt og får trøbbel på hjemmebane. Situasjonen er likevel ikke helsvart, for han har jo funnet Vera. Men ung kjærlighet er skjør. Jan, som nå tror han har funnet drømmekvinnen, får den brutale beskjeden at en av hans tidligere venninner kan være Hiv-positiv. Og han tør ikke teste seg. Samtidig plager det Jan at Vera hver kveld forlater ham uten å si hvor hun skal.
Akkurat som de andre personene vi møter i filmen er også Jan og Vera søkende mennesker på leting etter identitet, vennskap, lykke og den store kjærligheten.
\"Livet er en byggeplass\", regissert av Wolfgang Becker, har fått mange priser, blant annet Student Film Award i Hollywood, Golden Leopard i Locarno og Bronsebjørnen i Berlin.

NRK2 fredag kl 22.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
Det unge paret Jan Nebel (Jürgen Vogel) og Vera (Christiane Paul) finner hverandre i Berlin som på slutten av 90-tallet preges av en storstilt gjenoppbygging.

Film - innkjøp
Produksjonsland: Tyskland (1996)
Originaltittel: Das Leben ist eine Baustelle
Regi: Wolfgang Becker
I rollene: Jürgen Vogel, Christiane Paul, Ricky Tomlinson, Christina Papamichou
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41